bugün
yenile
    1. 3
      +
      -entiri.verilen_downvote
      gencecik beyinleri miladı dolmuş ideolojilerle öldürmeyin!
    2. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      "omzun ideoloji taşır" sözüne can veren şirin mi şirin sözcük. herkeste (yön fark etmeksizin) bir katre olması gerektiğini düşündüğüm olgu.
    3. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      düşünce ve siyaset olgularının sistemli ve uygulanabilir düzlemde olması durumu. bir yol, yöntem. (bkz: sosyalizm ) (bkz: liberalizm )
      0ideolojilere muhafazakarlık ve milliyetçiliği de yazmanızı istiyciim .d - rakunettin 17.05.2016 00:04:55 |#2484324
    4. 5
      +
      -entiri.verilen_downvote
    5. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
    6. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      ''düşünbilimsel, toplumsal ya da siyasal bir öğreti oluşturan, ülkü olarak da benimsenebilen, kişi ve kurumların davranışlarına yön veren düşünceler bütünü.'' derler.
    7. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      tüm ideolojiler 3 gram kokaine bakar.yemişim ideolojisini
    8. 3
      +
      -entiri.verilen_downvote
    9. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      isimleri ne olursa olsun, hepsi modern dinler olarak literatürde kabul görür. yani islam ve komünizm ya da kapitalizm, liberalizm aynı şeylerdir. o yüzden hepsine hayır.
      0kardeş naptın sen yeni bu sistem mi getireceksin yoksa ? - sultan birinci kolombiyali 12.04.2017 00:30:20 |#3218523
      0bu yeni bir sistem değil cahil kardeşim. literatür böyle kabul eder. ben de hepsini reddediyorum. insanın yalanlarına kanmaya gerek yok, insanların düzeni güzel bir şeyler yaratsaydı bugün bu cehennemde yaşamazdık. - sohrab 12.04.2017 00:31:38 |#3217463
      0cehalet islamiyette kaderciliğe inanmaksa ben cahilim kardeş cehennem edemem hayatımı siz gibi.d - sultan birinci kolombiyali 12.04.2017 00:35:18 |#3218047
      butun yorumlari goster (7)
    10. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      herkesin bi ideolojisi olmalı diye düşünüyorum . ama bağnazlık derecesinde değil tabi
    11. 3
      +
      -entiri.verilen_downvote
      genel tanım olarak: bu düşünce biliminin amacı, düşüncelerin doğal kökenini araştırmak. yanılgıları açığa çıkararak toplum hakkındaki doğruları toplumsal reformların hizmetine sunmak olarak gösterilmiştir. aynı zamanda sadece bireyle ilgili değil, grup ve kitleyi de içine almaktadır. ilk olarak destutt de tracy ortaya koymuştur ve olumlu olarak tanımlamıştır. marx ve engels denen amcalarımız ideolojiyi olumsuz olarak tanımlamışlar. yanlış bilinç olarak görmüş ve toplumsal gerçekliği toplumun yanlış anladığını söylemiştir.'' ''proletarya gerçek konumunu anlayamaz, böylelikle dünyayı burjuvazi bakış açısından görür.'' lenin amcamız ise; olumsuz anlayıştan çıkarmış ve sınıfların politik bilincine işaret eden nötr kavram olarak tanımlamıştır.
    12. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      kişinin, varlığını sürdürebilmesi ve içerisinde bulunduğu dünyayı anlamlandırması sebebi ile kendilerine eklemlediği görülür. ağırlıkla bireysel varlıka tezat bir kelimedir. sıradan insanın nirengisi ideolojidir. burada ideoloji ile sadece gelenekselleşmiş inançlar, politik yönelimler değil aynı zamanda teknolojinin yarattığı kültür, ahlak, yeni inançlar da kastedilmektedir. *en basit örnekleme ile not düşeyim; materyalizmin bile bir idealist tarafı vardır. ** üstteki cümle ile insanın ölçülü bir şekilde bir 'ülkü' uyarınca (herhangi bir sadakat ya da adanmışlık değil) hareket etmesi ile yaptığımız ilk yaklaşım birbirine karıştırılmamalıdır.
    13. 0
      +
      -entiri.verilen_downvote
      genelde kötülüğe neden olan; siyasi, hukuksal, felsefi ve dinsel düşünceler bütünü. aleksandr soljenitsin ideolojiden ötürü şöyle der; "ideoloji, kötülüğe uzun süredir peşinde koştuğu bahaneyi kazandırır. üstelik kötülüğü yapan kişiye, gerekli olan azmi, kararlılığı bahşeder. ideoloji, o kişinin ve başkalarının gözünde kendi eylemlerinin kötü değil iyi görünmesine yardımcı olan toplumsal kuramdır. böylece sitemlere, kınamalara kulak kabartmaz. sadece övgüleri, takdirleri işitir. engizisyon yetkilileri kendi iradelerini işte böyle berkitti. hristiyanlığa başvurarak. yabancı ülkeleri fethedenler ise anavatanlarının ihtişamını yüceltmeye; sömürgeciler uygarlığa; naziler ırka; jakobenler eşitliğe, kardeşliğe, gelecek nesillerin mutluluğuna sırtını dayadı. kötülük edenler olmasa, gulaglar olmazdı."