bugün
yenile
    1. 11
      +
      -entiri.verilen_downvote
      hastanın kendisini sürekli olarak duygulara kaptırmaktan, belli düşünceleri aklına getirmekten, belli davranışları bir tören (ritüel) havasında yinelemekten bir türlü yakasını kurtaramadığı, genç erişkinlik döneminde başlayan ve değişik koşullar altında ortaya çıkan esneklik, açıklık ve verimlilik pahasına düzenlilik, mükemmeliyetçilik, zihinsel ve kişilerarası kontrol koyma üzerine aşırı kafa yormanın olduğu sürekli bir örüntü. obsesif-kompulsif bozukluk diğer adıyla saplantı-zorlantı bozukluğudur. obsessif nevrozlar vesvese olarak isimlendirilirler. ancak dini kullanımlarda kelimenin anlam kayması söz konusu olabilir. bir çeşit nevroz türüdür. hastalığa yol açan etkenin beyindeki sinir iletimine katkıda bulunan serotonin maddesinin salınımının dengesizliğinden kaynaklandığı düşünülmektedir. obsesif-kompulsif bozuklukta kişi aslında davranışının/davranışlarının anlamsız, gereksiz ya da saçma olduğunun farkındadır ancak kendini bu davranışı sergilemekten alıkoyamaz.
    2. 5
      +
      -entiri.verilen_downvote
      modern dünyanın hastalıklarındandır. etrafınızda bolca ben kaldırım taşlarına basamıyorum ben çok temizlik yapıyorum obsesifim deyip hava attığını sanan gerizekalılar olabilir öncelikle bunların ağızlarına sertçe vurabilirsiniz. bir şeyi çok fazla kafanıza takıp hayatınızın içine dahil edip ona göre yaşadığınızı düşünün. mesela şaka yollu bir arkadaşıma seni geberticem diyorum çocuk bunu içten içe ciddiye alıp ya beni öldürürse acaba ne zaman yapar takip ediyor mu tarzında şeyler düşünüp bu takıntısına göre hareket ederse o zaman onun için okb diyebiliriz. ayrıca basit bir hastalık değildir ilerisi şizofrenidir.
    3. 5
      +
      -entiri.verilen_downvote
      (bkz: monk) dizisini izlemenizi tavsiye ederim.ayrıca galip derviş'te monk'un türkçe uyarlamasıdır onu da izleyebilirsiniz ama ben yine de monk diyorum. edit:dizi okb ile alakalıdır.
    4. 5
      +
      -entiri.verilen_downvote
      kökü mükemmelliyetçiliğe dayanan psikolojik rahatsızlıktır. küçük takıntılarla başlasa da ilerlediği boyutta insanın hayatını bozacak şekilde rahatsızlık vermeye başlar. hastalığın uç evrelerinde şizofreniye geçiş sağlayabilir. ayrıca ruhsal bozuklukların kendinde bulunmasını marifet sanan aptal insanlar bunun da bokunu çıkarmıştır ben kaldırım taşlarında onu bunu sayarak yürüyorum, kafama her şeyi takıp büyütüyorum obsesifim diyerek dikkat çekmeye çalışırlar, itibar etmeyiniz obsesif olan insan bunu şov haline çevirmez.
    5. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      cinsel obsesyonlarda insanı kendinden nefret ettirebilir.
    6. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      bu "kanserden" muzdaribim..
    7. 3
      +
      -entiri.verilen_downvote
      kişinin hayatını sikip atan hastalık. televizyonda bununla ilgili bi program vardı,kadının teki restoranda yemek falan yiyemiyordu.
    8. 0
      +
      -entiri.verilen_downvote
      kaçışınız yoktur. yıllardır koşuyorum. kaçamıyorum.
    9. 0
      +
      -entiri.verilen_downvote
      kesinlikle bende var olduğunu düşündüğüm rahatsızlık.
      0söyle kanka teşhisi yapıştırayım hemen. - dik 08.04.2016 21:46:39 |#2601645
      0mesela ellerim yağlıysa yıkamadan çay bardağına dokunamıyorum.sınıftan çıkmadan önce çantamı ve sıranın altını bir kez değil bir çok kez kontrol ediyorum.aşırı kontrolcüyüm.çok düşünüyorum.kalabalığı pek sevmiyorum.vb. şeyler takıntılıyım bayagı. - einroterheft 08.04.2016 21:54:21 |#2601690
      0tebrikler. misler gibi, dibine kadar okb taşıyorsunuz. boşuna doktora gitme, gereksiz yere ilaç alma. geçmeyecek hatta belki daha da ilerleyecek. birlikte yaşamayı öğren. ha bu arada bazı zamanlar aşırı nüks ederse, ağla. - dik 09.04.2016 12:39:27 |#3316335
      butun yorumlari goster (6)
    10. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      obsesif kompulsif bozukluk kısaca okb anksiyete bozukluğu sınıfına giren bozukluktur. kişinin istemediği ve sürekli tekrarlanan fikir uçuşmaları şeklinde olan bozukluktur. kişi obsesif düşüncülerden kurtulmak için farklı ritüeller gerçekleştirir. bu ritüeller hastalığın kompulsif tarafını oluşturur. sık karşılaşılan takıntılardan bazıları şunlardır. 1.bulaşma takıntısı 2.şüphe takıntısı 3.hastalık takıntısı 4.düzen ve simetri takıntıları 5.cinsel ve dini takıntılar tedavi kısmına gelecek olursak ssri sınıfı antidepresanlarla ve bilişsel tedavi ile hastalık tedavi edilir.
    11. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      ileri derecede bende olan şey. bir şeyi tamamlayamayacağıma olan inancım yüzünden hiçbir şeye başlayamıyorum. ve yaptığımda o iş mükemmel olmak zorunda.
      0gel sarılarım - leoot 22.02.2017 17:53:54 |#3158786
    12. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      sosyal hayattan aldığınız zevki müthiş derecede sınırlandırıyor. aslında bütün hayatı mahvediyor, pek tabii ileri derece için söylüyorum.
    13. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      biraz var işte
    14. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      anaa butun millet beni konusuyo diye girdigim baslik😂😂😂 ben ismini sevdim arkadaslar hasta sayilmam herhalde😂😂😂
    15. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      ben malım diyemeden de boku buna atıyor amk
      0neden ki mal olmakla bunun ne alakası var - kamaz 30.05.2017 02:29:21 |#3541683
      0o terimin bir videodan sonra parlaması ve herkesin bunu bir savunma biçimi sanması. - unconscionable 30.05.2017 04:50:21 |#3543002
    16. 12
      +
      -entiri.verilen_downvote
      çok sevdiğiniz insanlarda da bu tip hastalıklardan görülebilir, umarım başınıza gelmeden bunlarla dalga geçmemeyi öğrenebilirsiniz.
    17. 5
      +
      -entiri.verilen_downvote
      çok ciddi ve tedavi edilmesi gereken bir rahatsızlık. doktorum şizofreniden sonraki en kötü psikolojik hastalıktır ama çok şükür zor da olsa tedavisi var demişti.ilaçlar terapilerle desteklendigi zaman yenmek mümkün. belki ömrün sonuna kadar ilaç kullanmak zorunda kalabilirsiniz ama bu hastalığı çekmemek için değer. bu dertten muzdarip iseniz etrafinizdaki antidepresan kullanmayın zararlı vs diyenlere kulak asmadan hemen bi psikiyatristten randevu alın.
    18. 0
      +
      -entiri.verilen_downvote
      (#1487332) bu adamın kişilik bozukluğu olabilir ama kurduğu cümlelerde kendimi buluyorum.
    19. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      bir insan hastalığıyla neden övünür? bunun cevabını bilmiyorum ama bu hastalığa yakalandığını düşünenler (yakalananlar değil) bunu herkese söyleyip, insanlardan bir şeyler bekliyorlar. tuhaf
    20. 3
      +
      -entiri.verilen_downvote
      3 seanstır psikologum okb olduğumu fark ettirmeye çalışıyor ve 5 haftadır psikiyatrla görüşüp ilaç desteği almamı istiyor. galiba haklı, artık vakti geldi. tüm teşhisleri taşıyorum.
      0bazı belirtileri söyleyebilir misin bende de olduğunu düşünüyorum ama emin olamıyorum kendi kendime tanı koymak saçma olur sanırım - mrsrobot 10.03.2018 22:20:50 |#3505409
    21. 0
      +
      -entiri.verilen_downvote
      olası tehlikelerin akla gelmesi obsesyon ya da takıntı, bu korkulara karşı ilişkili olmayan önlemleri alma davranışları ise kompulsiyon yani zorlantı olarak tanımlanır. bu döngü esasen insan doğasının ayrılmaz bir parçasıdır. ancak obsesyonlar ve kompulsiyonlar bireyin yaşımını etkileyecek bir boyuta ulaşırsa obsesif kompulsif bozukluk adı verilen bu psikiyatrik hastalıktan söz edilir. genel olarak dört ana gruptan bahsedilir; temizlik, simetri, zarar, yasaklanmış ya da tabu düşünceler. biriktirmecilik de son dönemlerde tartışmalı bir alan olarak bu hastalık içinde değerlendirmektedir. obsesyonu önlemek için kişinin sergilediği kompulsif davranışların ana duygu durumundan ayrı olduğunun en güzel örneğini freud şöyle örneklemektedir : "uzun zamandır eşiyle birlikte olamayan bir kadın, bir konserde hoşlandığı bir erkeği görünce cinsel olarak uyarıldığını, klitorisinin sertleştiğinin ve aynı zamanda tuvalete gitmeye zorlandığını hisseder. zaman geçtikçe ilk bağlantı tümüyle unutulur ve kadın daha sonra tuvalete gitme ihtiyacından duyduğu huzursuzluk yüzünden dışarı çıkamayacak kadar saplantılı hale gelir."
    22. 0
      +
      -entiri.verilen_downvote
      muzdaribim.doktor ilaç tedavisi ve terapi dedi,bilmiyorum nasıl olacak ne olacak... umarım kurtulurum. hayatımı mahvetti bu zamana kadar.
    23. 0
      +
      -entiri.verilen_downvote
      sadece temizlikle ilgili sansak da değil(miş) mesela beni en şaşırtan dine aşırı bağlılık da okb belirtiyormuş (bkz: bağnazlık)
    24. 6
      +
      -entiri.verilen_downvote
      Bir dönem çok uğraştığım yorgun düşüren bir hastalık. Tamamıyla bitmez ama kontrol altına alabilir. (Bunu öğrenebilirsiniz).Hayatınızın bir döneminde nüksedebilir. Uzun zaman önce tedaviyi sonlandırdım. (İki yıla yakın). Küçükken de daha az da olsa muzdarip olduğum bir hastalıktı. Şimdi her şey bitmişken sanki nüksediyor. Beni rahatsız eden bir boyutta değil. Ama başta böyle oluyordu. Kompulsiyonlar beni sinirlendirmiyor ya da önceden olduğu gibi sosyal hayatımı etkilemiyor daha rahatım. Ne yapacağımı da biliyorum arada engelliyorum da. Ama umarım bunun rahatlığına güvenip fark etmeden, çarşaf dümdüz olsun diye sinirden yatak başında ağlarken kendimi bulduğum duruma gelmem. Biraz da bu hastalığın yarattığı asiliğimi aradığım günler için de pişman olmam gereken noktaya gelebilirim. Değer bilmeliyim halbuki ama anlık düşünceler, yine o günleri istemem. Şimdilik sadece çok el yıkarım... şimdi de kalacaktır da gerçi. Ve başlığı okudum da ilgi istiyorsan imkansız,zaten olmadan alamazsın o kadar. Olmak da istemeyin. Bu kadar acitasyon yetti ama ha neyse