bugün
yenile
    1. 5
      +
      -entiri.verilen_downvote
      (bkz: geometriye giden bir kraliyet yolu yok) ptolamy i soter, öklid'in elementlerini (öğelerini) öğrenmenin daha kısa bir yolu olup olmadığını sorduğunda söyledikleri.
      1++++++ - shevchenkoyu dondurmeyin 16.06.2016 10:43:34 |#2646740
    2. 3
      +
      -entiri.verilen_downvote
      beş aksiyomuyla tanıdığımız iskenderiyeli matematikçi.matematiğe kazandırdığı pek çok bağıntı ve kuralla insan yaşamına katkı sağlamıştır.öyle ki 12.yy başlarında öklid geometrisinin yeniden gündeme gelmesiyle gotik mimaride toplama işlemine dayanan yapılar daha bir ayrıntı kazanmış ve strüktürel potansiyel daha verimli şekilde kullanılmaya başlanmıştır.
    3. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      (bkz: eukleides) ve (bkz: euclid) olarak da bilinir. 5 aksiyomu var; -iki noktadan yalnızca bir doğru geçer -bir doğru parçası iki tarafından da sınırsız bir şekilde uzatılabilir -merkezi noktası ve yarıçapı verilen bir çember çizilebilir -bütün dik açılar eşittir -bir doğruya dışındaki bir noktadan yalnız bir tek paralel doğru çizilebilir bir de dik üçgenden dikme indirdiğinizde aklınıza gelen her bağıntıya ismi verilmiş.
    4. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      mö 330 - 275 yılları arasında yaşamış iskenderiyeli bir matematikçidir. öklid gelmiş geçmiş matematikçilerin içinde adı geometri ile en çok özdeşleştirilen kişidir.
    5. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      "doğrulara sadece inanmak istemiyorum, onları kanıtlamak ve bilmek de istiyorum" diyen müthiş beyin. (bkz: geometri) (bkz: matematik) milattan önce 330 ve 275 yılları arasında yaşamıştır. (bkz: iskenderiye kütüphanesi) (bkz: öklid geometrisi)