bugün
yenile
    1. 6
      +
      -entiri.verilen_downvote
      platon'nun islam dünyasında bilinen ismi. bir renk. bir bahadır tatlıöz şarkısı. bu çıkmaz sokaklar şarkısını söyleyen güzel ses. bu
    2. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      istop oynarken sürekli tartışma çıkmasına sebep olan renk. zor olsun diye söylüyordum bu rengi, gidiyorlardı moru tutuyorlardı. sonra da neymiş eflatun diye bir renk yokmuş. yaşasın be, hala sinirliyim.
    3. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      eflatun deyince aklıma o mükemmel dizi olan ''leyla ile mecnun'un'' yapımcı şirketi geliyor.
    4. 7
      +
      -entiri.verilen_downvote
      platon'un islam dünyasındaki ismidir. peki ama neden? cevabı çok basit; - arapçada "p" sesi yok. yabancı dillerden alınan "p" arapçada daima "f" harfine dönüşür. (platon) - arapçada "o" sesi de yok. bu da daima "u" harfine dönüşüyor. (platon) - arapçada kelime başında çift sessizi telaffuz etmek imkansız. (platon) dolayısıyla bu unsurlar baz alınarak yeni bir isim türetilmiş, türetilen en uygun isim de; (arapça) felatun ya da eflatun olmuş. zaten türkçeye de arapçadan aktarılmıştır. lakin eflatun şekli daha çok rağbet görmüştür.
    5. 5
      +
      -entiri.verilen_downvote
      --- spoiler --- Biz içgüdüleriyle güzele ve zarif olana yönelen zanaatkarlar aramalıyız; öyle ki gençler, çocukluklarından başlayarak sağlıklı bir ortamda, her yönden gelen iyiyi içsinler; asil yapıtların etkisi onların gözlerine ve kulaklarına mutlu yörelerden gelen bir rüzgâr gibi dolsun ve onları yavaş yavaş, düşüncelerin güzelliklerine sempati duymaya, onunla armoni içinde olmaya çağırsın. Düşüncenin gücünü hissetsinler. --- spoiler --- Türkiye'de birçok şehirde o asil yapıtların izine rastlayamıyoruz. Belki de hayal gücümüzü ve vicdanımızı körelten sebeplerden biri de donuk kentlere ve tasarımlara maruz kalıyor olmamızdır.