bugün
yenile
    1. 0
      +
      -entiri.verilen_downvote
      bana göre temelinde travma yatar. (bkz: bipolar bozukluk)
    2. 0
      +
      -entiri.verilen_downvote
      iki veya daha fazla birbirinden ayrı kimlik ve kişiliğin aynı kişide bulunması ve bu farklı kişiliklerin birbirinden farklı davranış, ilişki kurma biçimi ve tutumlar içine girmesi ile karakterizedir. bu kimliklerden ya da kişilik durumlarından en az ikisi kişinin davranışlarını zaman zaman denetim altında tutar. Kişilik sayısı genelde 5-10 arasındadır. bir kişilikten diğerine geçiş anidir. hasta genelde diğer kişiliğe ve onun baskınlığı sırasında yaşadığı olaylara amnestiktir, hatırlamaz. tedavide öncelikle farklı kimlikler ayrı ayrı tanımaya çalışılır, bozukluğa sebep olan travma değerlendirilir ve en son aşamada kimliklerin birleştirilmesini sağlamak gerekir.
    3. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      uzun süre ve yoğun şekilde beyin yıkama ve düşünce değiştirme gibi zorlayıcı ikna periyotlarına maruz kalan kişilerde belli derecelerde dissosiyasyon görülebilir.
    4. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
    5. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      bu olaya kafasında kurduğu kişilikleri online mecralarda yaşayanlar da dahil mi?
    6. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      yazdığım bir hikayede ana karakterin hastalığı. kişi baş edemediği olaylarla karşılaştığında beyin alt karakterler oluşturur. tutarsızdır, ruh hali değişkendir. zor bir hastalıktır. bir kurgu için ise mükemmeldir.
      0jekkyl ve hyde misali. hikâye yı merak ettim nerden okuruz acaba? - oleger 12.03.2016 01:09:38 |#2574418
    7. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      disosiyatif bozukluk psikolojik bir hastalıktır ve tedavi edilmelidir.
      0beyzanın kadınları - bitterrlokummm 12.03.2016 01:37:54 |#2574461
    8. 5
      +
      -entiri.verilen_downvote
      kimlik diye bir film var güzel işlenmiş film isterseniz bi izleyin derim bu konuya güzel bir bakış açısı getirmiş
    9. 0
      +
      -entiri.verilen_downvote
      seçim zamanlarında hangi siyasi lideri dinlesem "ulan harbi doğru konuşuyor" diyip oyumu ona veresim geliyor. bende bozukluk mu var acaba
    10. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      bütün sebep psikologlar bence. dertleşelim diye sanal arkadaşa inandırıyor. tabii biz sıcakkanlıyız ya birkaç tane dost edinince adı hastalık oluyor. haksız mıyım muhittin?
    11. 0
      +
      -entiri.verilen_downvote
      sanırım bende olan bir psikolojik rahatsızlık inanın hangi kimliğe bürünüp ne yapacağımı nasıl davranacağımı kimse tahmin edemez
    12. 5
      +
      -entiri.verilen_downvote
    13. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      (bkz: split) film bu hastalığı ele alıyor. 'bence' izlenilmesi gereken filmlerdendir.
      2harika bir filmdi++ - cansıne 06.04.2017 20:39:59 |#3183248
      1muthişti ve devamı gelicek gibi - aurora borealis 06.04.2017 22:13:50 |#3192334
      0gelsin ya hû - cansıne 06.04.2017 22:14:32 |#3192633
      butun yorumlari goster (4)
    14. 0
      +
      -entiri.verilen_downvote
      çok hoşuma giden bir kısa film
    15. 0
      +
      -entiri.verilen_downvote
    16. 6
      +
      -entiri.verilen_downvote
      Kişinin bilinç düzeyinde birbirinden farklı, en az 2 kişiliğe sahip olması ve bu kişilik yapıları arasında yaşaması durumuyla karakterize olmuş olan psikolojik bir hastalığa verilen isimdir. Bu hastalık genelde çocukluğunda istismara uğramış ya da ağır travma atlatmış kişilerde görülür. Kendi öz kişiliğinin yanı sıra diğer bedeninde ki bu kişiliklerin sayısı 2'de olabilir 100'de. Tabii ne kadar fazla kişilik varsa hastalık da o kadar ağır yaşanır. İşin en ilginç kısmı ise bu alternatif kişilikler, kendi öz kişiliğinden tamamen farklı olabilir. Örneğin alt kişiliklerinden biri 50 yaşındaki bir rockçı da olabilir, 5 yaşındaki yaramaz bir kız da. Ya da 100 yaşındaki bir filozof da olabilir veya sıradan bir gaspçı da. Her karakter kendi hikayesine,kişisel görünümüne,davranış modellerine,fiziksel özelliklerine ve isme sahiptir. Yani tamamen farklı insanların bir bedende yaşaması demektir. Hatta daha ilginç bir şey söylemek gerekirse, bir kişiliğin alerjisi varken, diğerinin olmayabilir. Veya bir kişiliğin gözleri iyi görmüyorken, diğeri çok keskin gözlere sahip olabilir. Bu kişilikler birbirlerinden habersiz olabilir, diğerinin anılarını bilmiyor olabilir veya yeni bir şey yaptığından haberi olmayabilir. Bazen de kişilikler birbirleriyle iyi anlaşırlar. Ayrıca kişilikler hızlı şekilde değişip bedende ön plana çıkarak vücudu ele alabilir. Şizofreniyle karıştırılsa da aynı hastalıklar değillerdir ve aralarında çok büyük farklar vardır.
    17. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote