bugün
yenile
    1. 4
      +
      -entiri.verilen_downvote
      kadınları bitiren hormon. sevgiliden ilgi şefkat sevgi isteme bu hormon yüzündenmiş ve erkeklerde yok aq bütün erkeklerin (bkz: sevgilisinden ayrılınca anarko feminist olan yazarlar)
    2. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      Dogumda pozitif feed back mekanizmasiyla calisir dogum sancisini uyarir
    3. 4
      +
      -entiri.verilen_downvote
      yetersiz olması durumunda narsizm,sosyopatlık gibi çeşitli psikolojik hastalıklara yol açabilir. üreme konusunda da en etkili olan hormondur. tanrı oksitosininizi eksik etmesin.
    4. 6
      +
      -entiri.verilen_downvote
      kadınlara özgü hormondur.doğum sırasında rahim kaslarının kasılmasını sağlar ve böylece doğumu kolaylaştırır.doğum anında en çok salgılanan hormondur.
    5. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      üremede yeri olan hormondur.
    6. 4
      +
      -entiri.verilen_downvote
      Beyinde hipotalamusta sentez edilir ve arka hipofizden salınır. Özellikle doğum esnasındaki ve doğum sonrasındaki rolü önemlidir. Doğum esnasında serviks ve uterusun gerilmesi ile çok miktarlarda salınır, rahim kaslarının kasılmasını uyarır ve doğumu kolaylaştırır. Doğumdan sonra ise meme başı uyarısı ile sütün salınımını sağlayarak emzirmeye yardımcı olur. Orgazm, sosyal tanıma, eşler arasındaki bağ, anksiyete ve anne davranışları gibi davranışlar üzerinde de etkili olduğu bilinmektedir. (bkz: aşk hormonu)
    7. 4
      +
      -entiri.verilen_downvote
      Mutluluk veren 4 beyin kimyasalından biri. Başkalarıyla güvende olma duygusunu salgılar. Bağ kurmakla ilişkilidir. Sizi başkalarına güvenmeye ve arkadaşlıklarda güven bulmaya iter. Kadınlarda daha etkili olduğunu düşünüyorum. Çünkü biz kadınlar bir kaç tık fazla duygusalız ve daha hızlı bağ kurarız.
    8. 3
      +
      -entiri.verilen_downvote
      Hipotalamusta üretilen oksitosin, empati, güven ve bağlanma gibi toplum yanlısı davranışları düzenlerken, BNST (bed nucleus of the stria terminalis) bölgesinde üretilen oksitosin, işbirliğinin azalması, kıskançlık ve kaygı dahil olmak üzere antisosyal davranışlarda ve duygularda rol oynar. BNST, stres tepkisindeki rolü ile bilinir ve depresyon, bağımlılık ve anksiyete gibi psikiyatrik bozukluklarda anahtar rol oynayabilir. BNST'deki oksitosin nöronları hem erkeklerde hem de kadınlarda bulunurken çalışmalar, sosyal stresin kadınlarda bu nöronlar üzerinde daha güçlü uzun vadeli etkilere sahip olduğunu gösterdi.
    9. 6
      +
      -entiri.verilen_downvote
      "Aşk hormonu olarak bilinen oksitosinin, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) tedavisinde araştırılmaya değer olduğu bildirildi." kaynak Şimdi buna uygun bi başlık nasıl açılır bilmediğim için burada yazayım dedim. Ne demişler işte aşk her derde deva. Covid olmamak için elimizde güçlü bir koz var, aşık olmak.
    10. 3
      +
      -entiri.verilen_downvote
      memelilerde toplumsal bağlılığı kolaylaştıran hormon. koyunlarda yapılan deneylerle bu ispatlanmıştır. daha doğum yapmayan koyunlara bu hormon enjekte edilmiş, anne olmayan koyunlar, kuzuları annelerini emsin diye motive etmiştir. hatta bu koyunlar o kuzular kendilerinin olmadığı halde bir anne gibi yalayıp bakmışlardır. (bkz: conscience the origins of moral intiution)