bugün
yenile
    1. 27
      +
      -entiri.verilen_downvote
      saygısızlık, bencillik ve düşüncesizlik başka bir açıklaması olamaz. bunun din ile veya dindar olmak ile alakası olmadığı kanısındayım. aileden alınan eğitim ve kişinin empati yeteneği ile ilgisi olduğunu düşünüyorum. bugün bir avmnin mescidine öğle namazını kılmak için indiğimde başıma geldi. 2 adet genç kız mescitte oturmuşlar ve muhabbet ediyorlardı. sünneti kıldım, döndüm arkama baktım, anlasınlar diye ama anlamadılar. farzı 2 kere kıldım, onların yüksek sesle konuşması benim kafamın karışmasına sebebiyet verdi. namazımı şaşırdım, çok sabır gösterdim. son sünneti kıldım ve duasını yapıp çıktım. ikindi namazını kılmak için indiğimde aynı kızlar, aynı tonda muhabbetlerine devam ediyorlardı. yine sabır çektim. demedim bir şey, namazımı kıldım çıktım. ama çok içerledim bu durumu. bu sefer telefonlarının sesleri de duyuluyordu çünkü. bir ara telefonla konuştu. arkadaşı ile muhabbet etti. eyvallah etsin, istediğini konuşsun ama biz orada 6-7 kişi namaz kılıyoruz. biraz sessiz ve duyulmayacak tonda yapsın. saygısızlık değil de ne bu? namazını kılmayan, dindar olmayan bir sürü arkadaşım var. en yakın arkadaşım namaz kılmaz ama ne zaman beraber dışarıya çıksak beni bekler mescidin önünde. telefonunu sessize alıp girer mescide, öyle özen ve saygı gösterir. gürültü yapmayı geçtim, öyle kısık sesle konuşur ki yanında olan biri bile duymaz. bu arkadaşım bu kadar saygı gösterip, çarşaflı olan insanların böyle davranması bana samimiyetsiz ve saygısızca geliyor. dindar olmak ve iyi bir insan olmak arasındaki fark bu örnekte çok net. her dindar iyi insan olamıyor, her iyi insan ise dindar. şunu anlasak birçok yargı bağımsızlığını ilan edecek...
      3aynı dertten muzdaribim - mavinarsist 11.01.2017 02:47:56 |#2882199
      4çok üzülüyorum... - farkedilmeyenkisi 11.01.2017 02:49:05 |#2948592
      2sonuna kadar katılıyorum da 'çarşaflı olan insanlar' genellemesi olmadı bence - akopi 11.01.2017 02:49:15 |#2947960
      butun yorumlari goster (12)
    2. 5
      +
      -entiri.verilen_downvote
      peygamber efendimizin (sav) zamaninda mescid insanlarin toplandigi bitakim meseleleri istisare ettigi ilim ogrenilen (ayetler uzerinden misal) yerlerdi demem o ki konusulan sosyal statusu de olan yerlerdi. bence mescidlerde oturulsun sohbet edilsin insanlar birbiriype tanissin. ama asla birisi namaz kilarken degil. benim namazimi sasirmama sebep olarak belki de bozup bi yandan asabimi titretip icime de beddua istegi saliyorsan yuru git din kardesim dedirten sonuclar dogurur.
    3. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      8 yaşındayken arkadaşlarımla camide sesli konuşuyorduk bir amca geldi bize kızdı ama azarlamadı. o günden beri dikkat ederim seseiz olmaya.
    4. 0
      +
      -entiri.verilen_downvote
      o zamanlar kaç yaşındayım bilmiyorum 8-9-10 belkide 11 o zamanlar kuran kursuna gidiyodum.camide futbol oynar güreşir simit oynardık hunharca bağırır eğlenirdik.hocads cemaattr hiç bişey demezdi.güzel günlerdi amk
    5. 0
      +
      -entiri.verilen_downvote
      mescid sadece ibadet yapılan bir yer değildir. zira ben imam-hatip'te okurken yeri gelirdi mescidde kağıttan yaptığımız topla futbol oynadık. yeri geldi uzun eşek oynadık. burada amaç çocuklara mescidi camiyi sevdirmek olmalı zaten bizde oyunlarla sevdik mescidi camiyi.