bugün
yenile
    1. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      ne sikim illetti lan bu. virüs programı indirip güncellemekten anam sikilmişti. şükür macbook'a geçtik de bu dert kendiliğinden bitti. (bkz: ios) (bkz: apple) (bkz: os x yosemite)
    2. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      hastalık yapabilme yeteneğine sahip cansız partikül.
    3. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      tek başına üreyemezken, canlı ortamda ürüyebilen, üremesi için mutlaka canlı bir hücre gereken mikroskobik enfeksiyon etkenleridir. virüsler ile ilgilenen bilim dalına ise (bkz: viroloji) denmektedir.
    4. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      aq ilkokuldayken bi arkadaşım hoparlorlerin içinde virus var onların sesleri gece geliyor orda yasiyolar demişti ben de korkuyordum yıllar sonra öğrendim ki mikroskobik canlılarmış dnzjkskzk
    5. 3
      +
      -entiri.verilen_downvote
      -geçiş formudur. -hücre zarı, stoplazma, organel ve enzim sistemleri yoktur. -canlı hücre dışında kristalleşirler, zorunlu hücre içi parazitidirler. -cansız besin ortamında üretilemezler. -hacimce büyüyemez, bölünerek çoğalamazlar. -mutasyona uğrayabilirler. -ilaç ve antibiyotiklerden etkilenmezler. -bakteriyofaj, bakteride; siğil ve uçuk virüsleri, deride; çocuk felci ve kuduz virüsleri, sinir sisteminde; kabakulak virüsleri ise tükürük bezlerinde çoğalır.
    6. 0
      +
      -entiri.verilen_downvote
      bir de insan versiyonu mevcut örneğin galatasaray'a bir virüs musallat oldu söküp atamıyorsun.
    7. 0
      +
      -entiri.verilen_downvote
      genellikle büyüklükleri 20-300 nanometre arasında olan, sadece canlı hücreleri enfekte edebilen ve canlı hücre içerisinde replike olabilen zorunlu hücre içi parazitlerdir. virüslerle ilgilenen bilim dalına viroloji denir ve viroloji mikrobiyolojinin alt uzmanlık alanıdır.