bugün
yenile
    1. 3
      +
      -entiri.verilen_downvote
      Beyindeki bir hormon. Bu hormon gece salgilanir derler ama bence yanlış. Gozun isigi algilamasiyla ilgili. Tam karanlik bir ortamda da salgilanmasi icin suni bir ortam yapabiliriz yani. Peki nedir bu hormon? Karanlikta uykumuzun gelmesini saglar ve hava kapali oldugunda ruhumuzun daralmasinin sebebi de budur. Eğer gece karanlikta uyumazsak gun icinde yine gozlerimiz isiga maruz kaldigindan bu hormon etkisini yitiriyor. Boylece bicok hastalık yakamiza yapisiyor. Kanser, alzeimer gibi. Korlerin kanser olmamasinin sebebi de bu hormondur.
    2. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      vücuda yeterince enjekte edilmesi durumunda dopamin hormonuna baskın gelir ve kişinin aşık olmasını engeller.
    3. 3
      +
      -entiri.verilen_downvote
      gece uykusunun sağlıklı olmasının esas nedeni bu hormon. ayrıca eksikliğini vücudun çok zor telafi ettiğine dair bilgilerde duymuştum, dikkat etmek gerek.
    4. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      dikkat! uyutur.
    5. 6
      +
      -entiri.verilen_downvote
      bağışıklık sistemini güçlendiren hormon, bu hormon karanlıkta salgılandığı için gece uykusu çok önemli, melatonin eksikliği olan kişilerde gribal enfeksiyonlar ve bakteriyel hastalıklar daha sık görülüyor ve iyileşme süresi uzuyor, bağışıklık sisteminin zayıflaması kişiyi kansere kadar götürebiliyorken gece çalışan insanlar bu yüzden daha fazla risk altında. melatonin hormonu özellikle gece saat on bir ve iki arası en üst seviyede salgılandığı için bu saatler arasında uyumaya özen göstermemiz lazım. uykumuzu alalım, melatoninsiz kalmayalım! diyerek hepinize sağlıklı, mutlu günler diliyorum
    6. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      son araştırmalara göre yaşlandırmayı geciktirici etkisi vardır.
    7. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      Epifizde salgılanan, sirkadyen ritim ve içsel saatleri düzenleyen bir hormon. Işıkla salgılanır. Temel olarak bedene, kolpaçino polis çevirme sahnesindeki polis tepkisini verir. "Yav hadi, ahmet çalıştırın arabaları, toplayın dubaları aaaameeet!"
    8. 3
      +
      -entiri.verilen_downvote
      Ramazan’a girdiğimizden beri gece çalışmaya alışmamla eksikliğini köküne kadar hissettiğim hormon. Gündüzleri bitkime kıyamadığımdan (bebiş kadardı geldiğinde boyumu geçiyo şimdi, yanımda dururken bi can bana eşlik ediyor gibi hissediyorum, benim canım) perdemi yarı açık bırakarak yattım, en fazla 3 periyot uyuyabildim (4.30 saat) böylece. İyi gidiyorum sandım ama depresyon, kaygı bozukluğu baş gösterdi iki haftada resmen. Sabaha karşı içli ağlamalar, kendi kendine hesaplaşıp problem çıkarmalar başladı. Bu ne şımarıklık bünyem? Yüz vermedim kendime önce alışır dedim, olmadı. Bitkimi hüzünle salona taşıyacakken annemin ‘eşşek kadar o bişeycik olmaz ona sen çek perdeni’ demesiyle artık yapay bi gecede (ne yapay ben de bilmiyorum siz sormadan söyliyim swh) uyuyacağız birlikte. İnşallah toparlarız. Not: Benzer sorun yaşayanlar için veya uykuya dalmada güçlük çekenler için melatonin ve derivesi olduğu serotonin içeren takviyeler var. Uyku ayıcığı diyorlar. Kullanmadım ama denenebilir. Halledemezsem sıradaki çözümüm bu olucak.Allah herkese akıl sağlığı versin, bana da.
    9. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote