bugün
yenile
    1. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      kazanması zor, kaybetmesi kolaydır.
    2. 4
      +
      -entiri.verilen_downvote
      (edebiyatta) kişisel özellikleri belli, geçmişi ve geçmişi nedeni ile diğer insanlardan farklılıkları olan, fiziksel ve zihinsel özellikleri belli hikaye / roman/ öykü karakterine denir.
    3. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      insanın, durumlara, tepkisini ve duruşunu belirleyen etken. bu güne kadar her şeye he diyip geçmeyi denedim. sonuç ? mahfolmuş bir hayat. öyle ki 21 yaşında bana bu sözleri söyletiyor. bir hafta kadar kimseyle muhattap olmayıp bu olgu hakkında ki bütün temel yapı taşlarımı değiştiricem. olması gereken neyse onu yapmaya odaklanacağım. işin kötüsü ne ? büyük ihtimalle gene başarısız olucam. olsun denemeye değer.
    4. 3
      +
      -entiri.verilen_downvote
      ''sen, bir adam kendisi övüldüğü zaman, bunu nasıl karşıladığına dikkat edebilirsen, her adamın karakterini keşfedebilirsin.'' (bkz: lucius annaeus seneca)
    5. 0
      +
      -entiri.verilen_downvote
      herkeste vardır. karaktersiz insan yok.
    6. 6
      +
      -entiri.verilen_downvote
      karakterli olmak karakter olmak için yeterli değildir. (bkz: pulp fiction) (bkz: the wolf ) (bkz: replik)
    7. 3
      +
      -entiri.verilen_downvote
      ''insanların mutlulukları ya da mutsuzlukları, kaderin olduğu kadar da karakterlerinin eseridir.'' (bkz: la rochefoucauld)
    8. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      ''bir kişinin, sürekli olarak ilkelerine bağlı kalmaktan ziyade sürekli kendi mizacına bağlı kalmaktan dolayı kişilik gücüne sahipmiş gibi göründüğü durumlar çok daha yaygındır.'' (bkz: friedrich nietzsche)
    9. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      bende eksik olan şey. :)
    10. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      t: bireyler arasında çeşitlilik gösteren , bir nesilden diğer nesile aktarılabilen özelliklere denir.
    11. 0
      +
      -entiri.verilen_downvote
      davranışlara yansıma şekli karşıdakine göre şekillenir. yani şöyle açıklayayım; biri size karşı gerçekten kötüyse, siz de otomatikman kötüsünüz demektir. en azından o insan açısından. etki-tepki meselesi yani. (bkz: bilinçli kötülük)
    12. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      T: çevresel etkiler, erken yaşantılar ve tecrübeler başta olmak üzere; doğuştan gelmeyen, sonradan gelişen tüm kişilik özellikleri karakterin bir parçasıdır diyebiliriz. mizaç ile karıştırılmamalıdır.
    13. 5
      +
      -entiri.verilen_downvote
      Doğuştan mı yüklü yoksa sonradan mı kazanılıyor?
      0ortaya karışık - avkat 08.08.2020 18:03:44 |#3896428
      0Bence insanlarda bazı özellikler doğuştan beynine yazılı. Yani boş levha değil. - mrdepresif 08.08.2020 18:06:11 |#3896434
      0evet işte o yüzden ortaya karışık dedim. bir kısım doğuştan bir kısım sonradan. bu arada elbette karakter özellikleri değişebilir :) - avkat 08.08.2020 18:08:01 |#3896437
      butun yorumlari goster (21)
    14. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      Aile bağlarından kaynaklı durumdur.
    15. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      Her insanda bulunması gereken önemli kriter
    16. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      Zannımca: İnsanın kendi benliğini fark etmesini sağladıktan sonra varlığını isteyeceği ve kendini bu yönde geliştirmesi gerektiğini anlayacağı, hayata ve yaşamaya anlam getiren bir gerekliliktir. Aile, çevre, eğitim vb faktörler karakter konusuna farkındalığı ve benliği, düzeltmesi gerekenleri öğrenme yönünde katkı sağlar. Yani iyi bir aile, iyi bir farkındalık oluşturmak açısından çok mühimdir. Öte yandan ailevi ve çevresel şartları çok da iyi olmayan bir kişi, bu zorlukların içerisinde kendi benliğini ve karakterini oluşturması gerekliliğini daha zor fark edip karakterine ve erdemine sahip olması konusunda gecikmeler yaşayıp karakterini tam oturtamayabilir. Diğer bir seçenek ise çok çok iyi imkanlar içerisinde bu yönünü geliştirmek gerekliliği duymayan kişilerin varolabileceği gibi benliğini hayatın zorlukları içerisinde küçük yaşlarda fark edip kaya gibi sapasağlam bir karakter sağlayan kişiler de vardır alnından öpülesi. Yine kanaatimce her ne kadar aileye, çevreye suç atma eğilimimiz olsa dahi herkesin bir birey olduğu ve hayatta kendi oluşturup kendi geliştireceği gerçeğini fark etme yükümlülüğü gerçeği benlik ve karakter oluşumu için yegane temeldir. Bu sebeple herkesin yaşadığı şartlar neticesiyle karakter ve doğruluk konusundaki kanaatlerin de bu kadar çeşitli olduğu düşüncesindeyim.
    17. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      benim karakterimin dıştan görüneni üç seviyedir. iyi-kötü-iyi. bunların ilki kötülük yapmamakla ilgilidir. sözlere bağlıdır. ikincisi kötülüğü düşünmekledir. bunun için biraz daha yakın olmak gerekir. üçüncüsü ise eylemdir. beklenmedik durumlarda ortaya çıkıp harekete geçer. bir de kimsenin görmediği kısmı vardır. ki bu kısım hem iyi hem kötüdür. sadece düşünmekle ya da eylemle kalmaz. bir seçim yapar. kimi zaman bir eylem hem iyi hem de kötüdür. bakış açısına göre değişir. uzun planlar gerektirir. ve plan her an değişebilir. iyi eylemler kötü, kötü eylemler iyi olabilir. bu bilgiler ile aydınlık karanlıkta ışık vuran bir yer midir yoksa karanlık aydınlıkta ışık vurmayan bir yer midir sorusuna cevap aramaktayım. bir sonraki seviyeyi istiyorum. yokluk mu varlık mı? büyük müyüz küçük mü? her şey göreceli demek doğru bir cevap mı? susma vakti.
    18. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      Allah'a şükür hiçbir şeyden ödün vermedik karakterimizden verdik. Yaşasın orospu çocukluğu.
    19. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      Her şey bittiği zaman ortaya cikar