bugün
yenile
    1. 5
      +
      -entiri.verilen_downvote
      okumada belirgin hataların olduğu bozukluktur, çocuk okuma ve yazma öğrenmeye başladığı dönemlerde şekil olarak birbirine benzeyen harfleri karıştırır. kişi, okurken harf atlama, yavaş okuma, okurken sık duraksama, okumaya cümlenin sonundan başlama gibi sorunlarla karşılaşır. disleksi olan çocuklar genelde okumayı sevmez. tedavisi ilaçla vs. yapılmaz sıkı bir eğitim gereklidir.
    2. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      aamir khan'ın taare zameen par(yerdeki yıldızlar) filminde işlediği konu. çok güzel filmdir hastalığı sosyal açıdan çok iyi anlatan, disleksi hastası çocukların yaşadığı problemleri işleyen hint filmi. tavsiye edilir.
    3. 0
      +
      -entiri.verilen_downvote
      bugün disleksiyi konu alan ''yeraltındaki yıldızlar'' diye bir film izledim o kadar etkilendim ki,disleksili bir çocuğun nasıl ötelendiğini,bu özel halinin nasıl toplum tarafından köreltildiğini gözler önüne sermiş.solomon adalarında bir çeşit kabile rahatsız oldukları ağaçları kesmek yerine her gün onlara lanet ederlermiş,ve o ağaçlar solarak ölürmüş.anlamlı mesajları var ,yaratıcının verdiği özel yetenekli kişileri köreltmek ,toplum dışına uzaklaştırmak yerine onların güneş gibi ışık saçmasına yardım etmeliyiz.
      0aamir khan? - eaglegodz 29.05.2017 02:21:54 |#2551625
      0hayır değil - eaglegodz 29.05.2017 02:22:01 |#3534612
      0evet öyle - eaglegodz 29.05.2017 02:22:19 |#2551702
      butun yorumlari goster (5)
    4. 4
      +
      -entiri.verilen_downvote
      özel öğrenme güçlüğüdür. bir hastalık değil farklılıktır. zeka seviyesi normal ve normalin üstü çocuklarda görülür. çocuklar diyorum çünkü genelde ilk farkındalık yazma, okuma matematik gibi yeteneklerin gelişmesinde ortaya çıkar. ebru cündübeyoğlu nun şu konuşmasından sonra çocukken çektiğim ve az da olsa hala daha süren sıkıntılarımın benim gerizekalı oluşumdan kaynaklanmadığını geçte olsa öğrenmiş oldum. ablam benim büyük şansımmış, birazda meraklı bir çocuk oluşumdan dolayı o ödev yaparken onun yanına giderdim o da elime kalem verir kendi ismimi yazdırır sayıları ezberletirdi. bu yüzden harflerle ve sayılarla tanışmada zorluk çekmedim. fakat b ile d'yi z ile s'yi hep karıştırırdım. sınav kağıtlarım hep kırmızı kalemle çizilmiş yazım hatalarıyla doluydu. cümle kurarken bazı kelimelerin sonundaki hecelerini yazmayı unuturdum ve haliyle anlamsız cümleler ortaya çıkardı. şuan bile yazdığım şeyleri dikkatlice tekrar tekrar okumadan kimseye gönderemiyorum. kitap okumayı çok sevsem de okumakta benim için bir sorun. bazen satırları atlıyorum bir iki satır aşağıdan devam ediyorum. bir kelimenin sonuna hiç olmayan bir ek getiriyorum ve yahut çıkartıyorum. bu da yavaş okumama neden oluyor. matematiğim her zaman iyi olmasına rağmen basit hesapları yapamam. özellikle para üzerleri ve çarpım tablosu. anolog saatlerde benim için bir bilmeceden farksızdı. uzun uğraşlar sonunda saatin kaç olduğunu anlayabiliyordum. özel bir eğitimle bu durumun üstesinden gelinebilinir. fakat bir tedavisi yoktur. ailelerin, öğretmenlerin farkındalığı da çocuğun ruhsal psikolojik gelişimi için son derece önemlidir.