bugün
yenile
    1. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      libido kimyasalıdır. bir nevi insanı iyi hissettiren hemen hemen her şey bu kimyasal sayesinde gerçekleşiyor.
    2. 7
      +
      -entiri.verilen_downvote
      hastanede sık kullandığımız bi ilaç olmakla birlikte; tansiyonu yerlerdeyken, nabzı da yıkılmadım ama ayakta da değilim mesajı veren hastaları kendine getirmede bire birdir. yüksek dozunun nabzı hiç olmayacak kadar artırdığı da doğrudur.
    3. 3
      +
      -entiri.verilen_downvote
      dopamin fazlalığında şizofreni, eksikliğinde parkinson hastalığına yol açar.
    4. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      insana zevk veren şeylerin ürettiği şey galiba bilmiyorum
    5. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      insanı nutlu eden hormonmuş,bende yok galiba
    6. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      mutluluk verici hormon kısaca. insanın yaşama nedeni bu hormon salgsını kestiği an işte biz o gün tükeneceğiz.
    7. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      seri eksileyenler sebebiyle şu an salgılayamadığım hormondur.
    8. 0
      +
      -entiri.verilen_downvote
      eksikliği parkinson yapar fazlalığı şizofreni. araştırıp öğrenmemiz gereken hakkında daha çok bilgi sahibi olmamız gereken bir madde daha.
    9. 3
      +
      -entiri.verilen_downvote
      Mutluluk veren 4 beyin kimyasalından en çok duyduğumuzdur. İhtiyacımız olan şeyleri bulduğumuzda hissettiğimiz keyfi bize dopamin verir. Aradığınızı bulmanın keyfidir yani. Bir nevi anlık mutlulukların geneli.
    10. 3
      +
      -entiri.verilen_downvote
      Dopamin; harekette akıcılığı sağlayan bir uyarıcıdır. Ayrıca serotonin gibi ruh haline etkili olduğu düşünülmektedir. Yeni nesil antidepresanlar, hem serotonin hem de dopamin bazlıdır. l-dopa öncül maddesidir. Parkinson hastalarına verilir. l-dopa, kan beyin bariyerini geçtikten sonra dopamin'e dönüşür.
    11. 3
      +
      -entiri.verilen_downvote
      Beyninizin kontrolünü elinize alabileceğinizin bilimsel kanıtıdır. Bir maddeyle harekete geçirilen hormonları düşünsel gücünüzle de harekete geçirip duygularınızı kontrol edebilirsiniz. Kendinizin anlamlandırdığı bir dünyada yaşadığınızı unutmayın. Sürekli kendinizi mutsuz eden çevreniz değil kendiniz. Düşüncelerinizle oluşturduğunuz kaygılar serotonin dopamin gibi salgılara engel olur. Kendinizi keşfetmeyi ertelemeyin, kendi beyninizin içine girin.
    12. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      Bize mutluluk veren hormonlardan biri. Kişiye zevk veren bir iş yaptığında ya da o durumu yaşadığında yükseldiği ve bunun da bizi mutlu ettiği söylenir. Günümüzde de sosyal medya ve internette geçirilen zamanın dopamini kısa bir süreliğine artırdığı bu yüzden bize sürekli buralarda vakit geçirme istediği uyandırdığı yine söylenenler arasında. Arkadaş sen niye sabit kalmıyorsun da biz senin seviyeni yükseltmek için uğraşıyoruz. Sabit kalsan da biz de güzel bir hayat geçirsek olmaz mı yani. Dediğimiz zaman da olmaz tabi mutsuzluğu yaşamazsan mutluluğun nasıl bi şey olduğunu anlamazsın diye de cevap verir bize kendileri. Yaşayalım bakalım ileriki bol dopaminli günlerin hatırına.
    13. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      dopamin, beyinde çok çeşitli işlevleri yerine getiren bir nörotransmitterdir ancak en bilinen ve yerleşik işlevlerinden biri, ödül ve zevkteki rolüdür. (bkz: mutlu beyin)