bugün
yenile
    1. 0
      +
      -entiri.verilen_downvote
      dünya üzerinde keşfedilmiş en dayanıklı canlılardır. mikroskobik canlılardır. uzay ortamında 10 gün yaşayabiliyorlarmış. (bkz: su ayısı)
    2. 0
      +
      -entiri.verilen_downvote
      -272 dereceden +150 dereceye kadar sıcağa dayanabilen ciddi ciddi ayıya benzeyen çok samimi bulduğum canlı. ibnenin beyni bile var lan ? tipe bak
    3. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      bu sene sırrı daha iyi anlaşılan su ayısı veya yosun domuzları diye de adlandırılan canlılardır. uzay boşluğunda hayatta kalabilir, mutlak sıfır noktasına (-273,15 °c veya kısaca 0 °k) yakın bir derece ile 100 °c aralığındaki sıcaklıklara dayanabilir, en derin okyanusun dibindeki basınçtan 6 kat daha büyük basınçlara karşı direnebilir, susuzluğa dayanabilir ve yıllarca donmuş durumda kaldıktan sonra bile hayatlarına devam edebilir. ayrıca gezegen üzerindeki diğer canlılar için öldürücü olabilecek kadar büyük miktarlardaki radyasyona karşı da direnebilir. bu radyasyon korunmasının nedeni, dna’yı bir şekilde radyasyonun verdiği hasardan koruyabilen, zaman içerisinde geliştirdikleri ilginç bir koruyucu proteinden kaynaklanmakta. “damage supressor”’ün (anlamı: hasar baskılayıcı) kısaltması olan dsup adındaki bu protein, dna’yı fiziksel olarak sarıp, hasara karşı etrafında bir koza örüyor ve bunu da dna’nın normal işlevlerini bozmadan yerine getirdiği keşfedildi.
    4. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      -150 derece soğuğa dayanan aynı zamanda da sıcağa dayanabilen , basınca ve radyasyona dayanıklı deniz ayısı.boyu bit kadardır.en dayanıklı canlı olarak kabul edilmektedir.