bugün
yenile
    1. 0
      +
      -entiri.verilen_downvote
      bu semtte villası olan kişilere pek hoş gözle bakılmaz. (bkz: simit ayran kaç para öğrendin mi zampara) bana değil, ankara oyun havası kültürüne kızmak gerek.
    2. 0
      +
      -entiri.verilen_downvote
      sarıyer'e bağlı. bir kez yanlışlıkla içinden geçtim. yoksa ne işim olur benim tarabya'da.
    3. 0
      +
      -entiri.verilen_downvote
      --- spoiler --- tarabya'da villası cafcaflı arabası her gün barlarda gezer istanbul hovardası --- spoiler ---
    4. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      Adı Yunanca terapi anlamına gelen "therapia" sözcüğünden geliyormuş. Eskiden İstanbul'daki hastaların burada tedavi edildiği için adının bu olduğuna dair kaynaklar var. Eski adının zehir anlamına gelen "farmakon" olduğu için bundan rahatsız olan dönemin patriğinin adını "therapia" olarak değiştirdği de söyleniyor. Fetihten sonra pek boş kalmış bir yer imiş. Evliya Çelebi'ye göre Sarı Selim döneminde yeniden yerleşim yerleri kurulmuş. "Eskiden deniz kıyısında bir balık dalyanı var imiş. Bundan başka hiç yapı yok imiş. II. Selim deniz kıyısında gezinirken bu balık avlanan yere uğrayıp çeşit çeşit balıklar avlatıp, o yerde nice servi ağaçları vardır, o servilerin gölgesinde taze avlanmış balıkları pişirterek içer ve eğlenir. Sonra Veziriazam Sokullu Mehmed Paşa'ya ferman edip, 'Bu mahalde bana bir yeşillik sofa ve bir kasaba yapın, ismi Tarabya olsun' buyururlar." Bölge IV. Murad döneminde (1623-1640), İstanbul Boğazı kıyısındaki pek çok yer gibi Rus Kazaklar tarafından yağmalanmıştır. Yine bu bilgiden Rusların nasıl bir bela olduğu anlaşılıyor. 1623-1640 dönemi Osmanlı ve Rusya adına güç dengelerinin yeni yeni değiştiği bir dönem. Buna rağmen adamlar başkentimizin dibindeki yerleşim yerlerini yağmalayacak kadar uzun kollara erişmişler.
    5. 0
      +
      -entiri.verilen_downvote
      Alman askeri şehitliği bulunan yer. Daha öncesinde arazi verilerek yapılan sefaret binası da orada bulunmaktadır. Yaklaşık olarak 700 Alman ve birkaç Macar, Tarabya'da yatmaktadır. Çoğu I. Dünya Savaşı sırasında ölmüştür. Meşhur komutan, müteveffa, von der Goltz Paşa da burada istirahat etmektedir. Türk ve Alman bayraklarıyla sarılı olan Goltz Paşa'nın mezar taşında da Haç ile birlikte Hilal de bulunmaktadır. Kendisi gerçekten çok büyük adam, toprağı bol olsun. Ayrıca Alman Milli Matem Günü'nde burada Türk ve Alman askerlerce tören düzenlenmektedir.