bugün
yenile
    1. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      kurulumu (yan programların) ve kullanımı (temel mantık ve kod dizilimi) kolay web back-end yazılım dili.
    2. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      ben ki; web programlama kadar sevmediğim bir olay yok, buda en basiti olsada en sevmediğim şeylerden birisi oluyor. yapması kolay denebilir html'e gömülü şekilde küçük web sistesi işlevlerinizi çalıştırabiliyorsunuz. dinamik sayfalar için sayfada işlemlerinizi yapıyorsunuz. sunucuya gönderiyorsunuz. sunucu php yorumlayıcıları yardımıyla size yada; msqle yada; veritabanına yada; sayfada bulunan yan uygulamalara response ediyor işleriniz halloluyor. eng. (bkz: hypertext preprocessor) türkçe: (bkz: üstünyazı önişlemcisi)'imiş bende yeni öğrendim bunu. dipnot: şu an uğraşmak zorunda olmamın nefreti yüzünden şimdilik hepsi bu. bunu ilerleyen zamanlarda daha detaylı editleyeceğim.
    3. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      htmlde olmayan bir cok ise yarar sey vardir. cunku html bir programlama dili degildir. php ise programlama dilidir. html, adindan da belli oldugu gibi, bir markup language tir. bunu acikliga kavusturmak lazim. bu ikisini karsilastirmak olmaz. kucuk bir duzeltme daha: acilimi tam olarak php: hypertext preprocessor dir. ilk ciktiginda acilimi personal home page idi. sonrasinda, o donem moda olan recursive backronym stili ile isimlendirilmistir. genel olarak kotu bir tasarima sahiptir. bu dili anlatirken genelde olumlu bir seymis gibi bahsedilen, ya da isleri kolaylastirici bir ozellik gibi tarif edilen, built-in olarak html kodunun icinde yazilabiliyor olmasi buyuk sistemler icin bir dezavantajdir. ideal sistemde, back-end kodu ile front-end kodu birbirinden ayri layerlar olarak tasarlanmalidir. hatta database seviyesindeki islemler icin de ayri bir layer olmalidir. ki bu da bizi direk mvc ye goturur. cok fazla takip etmedigim ve en son 8 sene once falan php yazdigim icin diger yonlerini burada elestiremem. arada bir denk geldigim makale ve haberlerden son yillarda kendini gelistirdigini soyleyebiliriz sanirim. son olarak web programlama sadece menu ve hakkimizda sayfasindan olusan web siteleri yapmaktan ibaret degildir. asiri donanim kullanimina ihtiyac duymayan ve bir kac istisnai kategori disinda her masaustu uygulamasini webde yapabilirsiniz. ve yaparsaniz bu, daha kaliteli bir uygulama olur. dunya standartlarinda olur. 2016 yilindayiz lan. masaustu programlama mi kaldi??? binali yildirim gibi "cloud diye bisey cikti" kafasiyla bakarsaniz programci olamazsiniz. en azindan dunya standartlarinda olamazsiniz. oyle diyeyim. binali politikaci. o bakabilir. sen bakamazsin. bakarsan programci olamazsiniz. muhtemelen politikaci da olamazsiniz. aman diyeyim. yoksa piyasada 5000 liraya 6 ayda sertifikali programci yetistiren (!) onlarca kurum var. ekleme: php yi elestiren bir makale: http://webonastick.com/php.html makalenin sonunda baska makaleler icin de linkler var. merak edenler okuyabilir.
      0php'den web programlamaya uçmuşsun :) web programlamayı sevmeyi hedefliyorum. sonumuz malesef oraya gidiyor gibi. istisnalarıda sanki mobil taraf gibi. onun dışında intertech gibi dünya devi firmalar bile bankalara yazılım yaparken uzun zamandır web programlama temelli yazılımlarla uğraşıyor destek veriyor ve yapıyor. alternatifler çıkmazsa sanırım kesin sonumuz oraya gidiyor. (gülen smiley) - sey belki 24.05.2016 03:20:53 |#2577767
      0"2016 yilindayiz lan. masaustu programlama mi kaldi?" aynı düşünüyoruz - feitan 08.07.2016 23:20:32 |#2463471
    4. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      programlama dili çok uyuz. hiç sevemedim. en güzeli html. canım html.
    5. 0
      +
      -entiri.verilen_downvote
      asp.net ve c kadar sevemediğim programlama dili.