bugün
yenile
    1. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      argoda gay demek.
    2. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      türk dil kurumu "erkeklerin zevkine hizmet eden sapık erkek" diye tanımlamış. :)
    3. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
    4. 5
      +
      -entiri.verilen_downvote
      gagavuz türklerine ait bir halk türküsü. sergey kutanin ve olga stoikova yorumu insanı sakinleştirici bir dokusu var. türkünün gagavuzcası da insana çok yalın ve güzel bir türkçe dinliyormuş duygusu veriyor.
    5. 4
      +
      -entiri.verilen_downvote
      Dinginleştirip, huzur veren gagavuzlara ait bir türkü. link "Oğlan oğlan kalk gidelim Granitza'nın boyunda koyun güdelim Ne güzel oğlan, yalabık çoban Oğlan'ın evi sarı samandan O'na yaklaşamıcan tozdan dumandan Ne güzel oğlan, yalabık çoban Oğlan'ın sopası ceviz kökünden Yanına sakın gitme köpek sesinden Ne güzel oğlan, yalabık çoban Oğlan oğlan, boynuma dolan Şu elinlen saçından bana yap yorgan Ne güzel oğlan, yalabık çoban Oğlan oğlan, ne güzelsin sen Yandı üreğim eridi, bekledim seni Ne güzel oğlan, yalabık çoban"
    6. 5
      +
      -entiri.verilen_downvote
      Günümüzde “oğul” ya da “oğlan” denildiğinde günümüzde aklımıza “erkek evlat” geliyor; Halbuki Eski Türkçe’de oğlan, cinsiyet belirten bir tanımlama değildir. Aslında kelime “doğurma, ortaya getirme” anlamları taşıyan “oğ” kökünden geliyor, Sonuç olarak da “doğan yavru” anlamına gelen “oğul” sözü türemiş, Aynı şekilde bu kelimeye çokluk eki olan“-an” eklenerek “oğlan” sözcüğü ortaya çıkmıştır. Görülebileceği üzere eskiden “oğlan” ya da “oğul” denildiğinde önce erkek evlat değil, cinsiyet fark etmeksizin “çocuk” anlaşılırdı.
      1Başlık doğru mu emin olamadım ama entry iyii - the person in the north 29.06.2023 17:24:15 |#4557378
    7. 3
      +
      -entiri.verilen_downvote
      üniversitemde ki çok sevdiğim(!?) biyoloji hocamın takıntılı olduğu hadise.cinsiyet kavramlarını şu şekil ayırıyor çünki: kadın-adam dişi-erkek bayan-bay kız-oğlan buraya kadar hiçbir sorun gözükmüyor. ta ki tanıştığımız ilk gün bize her şeyimizi sorup " kaç kardeşin var?" sorusuna " 1 erkek kardeşim var." dediğimiz ana dek. çünki " 1 oğlan kardeşim var" demeliymişiz ve birkaç sefer mala anlatır gibi bunu söylememizi istemişti bizden.. hani bayan- kadın duyarını çok gördüm de erkek-oğlan duyarı beni biraz afallatmıştı şahsen.d tamam kelimeleri doğru ve yerinde kullanmak güzel, ancak bu şekil davranışları biraz gereksiz ve abartı buluyorum ben
    8. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote