bugün
yenile
    1. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      yalan söyleme hastalığı
    2. 0
      +
      -entiri.verilen_downvote
      kendi söylediği yalana inanma.
    3. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      kişilerde kendi söylediği yalana inanma hastalığıdır. bu tür hastalar hatalarını örtmek için sürekli yalana başvururlar. bir süre sonra söyledikleri yalanlara kendileri de inanmaya başlarlar.
    4. 3
      +
      -entiri.verilen_downvote
      mitomaniye sahip hastalar, herhangi bir sebepleri ya da amaçları olmaksızın, sürekli yalan söyleme eğilimindedirler. mitomanikler, söyledikleri yalanların gerçek olduğuna inanırlar ve bu gerçeklikleri meşru kılabilmek için kafalarında durmadan yalanlarını gerçekliklere bağlayabilecekleri mitler üretirler. patolojik bir yalancı, devamlı olarak çevresindeki kişileri kendi anlattığı hikayelerin gerçek olduğuna inandırmaya çalışır ve bu şekilde ilgi çekmek için çabalar. yalan söyleyen insanlardan farkları, tamamen kendi hayal dünyalarında var olan sanal bir dünyada, söyledikleri yalanları gerçek gibi algılayarak ve yalan söylediklerinin farkında olmamaları.
    5. 0
      +
      -entiri.verilen_downvote
      Yalan söyleme alışkanlığı. Mitomanya hastaları yalan söylediklerinin farkında değildirler. Düşünce tarzlarına ''büyüsel düşünce'' denir. Hayal gücüyle ürettikleri düşüncelerin gerçekliğine inanırlar. Çocuklarda normal karşılanan bu durum yetişkinler için patolojiktir. Normal insanlar yalan söylediklerinde utanç ve suçluluk duyabilirler ancak mitomanlarda böyle bir durum yoktur. Çoğu zaman çok güzel ve etkileyici fantastik yalanlar söylerler. Gerçekle fantazi iç içe geçtiğinde inandırıcı olabilirler. Yalan söyleyerek kendilerini önemli bir insan veya kahraman gibi gösterirler. Çoğu zaman kendi yalanlarına inanırlar. Eski yalanlarını desteklemek için sürekli yeni yalanlar uydururlar. Çoğu zaman yalan söylemenin bir amacı olmayabilir. Yani yalan söyleyerek kar elde etmezler. Genel toplumda görülme oranı 1000 kişide 1 dir. Erkeklerde ve kadınlarda eşit oranda görülür. Gelişimi 15-16 yaş gibi ergenlik çağından başlar ve tedavi edilmezse erişkinlik dönemine kadar devam eder. Hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik ve intihal suçlarını işleyenler arasında mitomanlar tespit edilmiştir. Özellikle telefon dolandırıcılarının bu gurupta olduğu düşünülmektedir. Bazen yalan makinasında yakalanamayabilirler. Çünkü diğer insanların yalan makinasında verdikleri fiziksel tepkileri vermezler. Mitomani hastaları hasta olduklarının farkında değildir. Bu nedenle kendiliklerinden doktora gitmezler. Birlikte yaşadıkları insanlar durumdan rahatsız olup onları doktora götürürler.