bugün
yenile
    1. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      genelde böceklerin yetişkinlik dönemine geçişi ifade eden şey. edebiyatta,günlük dilde değişim olarak da kullanılır.
    2. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      tarkan'ın amerikada çıkardığı bir albüm.
    3. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      ovidius'un en ünlü yapıtı, dünyanın oluşumunu ve yaratımını anlattığı 15 kitaptan oluşan metamorfozlardır. metamorfoz'un 6. cildinde trakya kralı tereus ile ilgili efsane anlatılır.
    4. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      pokeman da bir karakterdi sanırım
    5. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      kurbağa en güzel örneğidir. yaşamına solungaç solunumu ile başlayan kurbağa, ergin dönemde deri ve solungaç solunumu yapar.
    6. -1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      yunanca değişim, başkalaşım anlamına gelen bu kelime, özellikle böceklerde kullanılır. bir hayvanin koza icinde başka bir hayvana dönüşmesine denir. örn: tırtıl.
    7. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      (bkz: İnsan Vücudunda Değişimin Öyküsü) “Akıyor bütün varlık, değişiyor, dönüşüyor ne varsa.” OVIDIUS Yaşamak, sürekli bir değişim hali içinde olmak demek: büyüme, iyileşme, öğrenme, yaşlanma. Gavin Francis hekimlik hayatı boyunca çok şey gördü: anoreksi kıskacındaki gelecek vadeden hukuk öğrencisi, yasaklı steroidler yüzünden baba olma ihtimalini kaybetmek üzere olan vücut geliştirici, ergenliğin karman çorman fizyolojisi altında ezilen genç, alnının ortasında boynuz çıkmasına rağmen neşesi dinmeyen kadın… Büyük övgü toplayan kitabı Metamorfoz’da Gavin Francis, hekimlik hayatında bizzat karşılaştığı vakaları, tıp tarihinden, sanattan, edebiyattan ve mitolojiden öykülerle bir araya getirerek, neden insan olmanın özünde değişimin yattığını anlatıyor. Francis’in ellerinde her vaka, kimlik ve tabiatlarımızın biyolojik, psikolojik ve felsefi anlamda keşfi için birer fırsata dönüşüyor. “Muazzam… Francis tıp tarihini ve tıbbi vakaları aynı rahatlıkla irdeleyerek insanın bedenini ve zihnini değiştirmekte nasıl da becerikli olduğunu gözler önüne seriyor.” SIDDHARTHA MUKHERJEE “Heyecan verici ve benzersiz. Engin bir zihin ve derin bir insancıllığın ürünü." HILARY MANTEL (Tanıtım Bülteninden) İlk Baskı Yılı : 2020 (bkz: domingo yayınevi)
    8. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      ne felsefe ne biyoloji... aklıma bu sözcükle birlikte yalnızca tarkan geliyor.