bugün
yenile
    1. 4
      +
      -entiri.verilen_downvote
      mezopotamya'daki geç dönem tanrılarından birinin adıdır. hammurabi zamanında babil, fırat vadisinin politik merkezi olduğunda, babil panteonunun başı olarak marduk'a tapınılmaya başlanmıştır. babil yaratılış destanı olan enûma eliş'te tanrıların en büyüğü ilan edilmiştir. o aynı zamanda babil'in koruyucu tanrısıdır.
    2. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      marduk, 36 milyar km. uzaklıkta olduğuna inanılan ve 3661 yılda bir dönerek dünyaya yakın geçiş yaptığı iddia edilen gaz gezegen. ismini babil tanrılarının kralı marduk'tan alır.
    3. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      isveçli bir black metal müzik grubudur. 1990 yılında kurulan grup, ilk içeriğini 1991 yılında yayınladı. grubun adı bir babil tanırısı olan marduk'tan alındı.
    4. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      leyla ile mecnun dizisinden mecnunun kafasına düşen gezegen :d
    5. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      üzerinde büyük ve iri olan anunaki ırkının yaşadığı rivayet edilen gaz gezegen. güneşin etrafında tam tur dönüşünü 13 bin yılda tamamlıyor. dünyanın yakınından 3661 yılda bir geçtiği söylenir. önceki geçişinde nuh tufanı olmuş. (bkz: why not) venüs gibi diğer gezegenlerin tersi yörüngede dönüyor. ve ya sadece venüs ile marduk doğru yörüngede biz ters yörüngedeyiz. (bkz: tek doğru venüs olamaz mı) mitolojiye göre marduk ve tiamat birbirlerini seven iki tanrı. fakat sonra olaylar olaylar oluyor ve araları bozuluyor. savaşa tutuluyorlar. marduk, tiamat'ı ikiyr bölüyor ve üst kısmından gökyüzünü alt kısmından da yeryüzünü yaratıyor. tiamat'ın yoldaşlarıno da kölesi yapmaya karar veriyor marduk. ama onalr reddedince onları insan yapıyor ve yeryüzüne yerleştiriyor. ilk uygarlıkların kurulduğu kritik iki nokta olan dicle ve fırat nehirleri de tiamat'ın gözyaşları olarak sembolize ediliyor. not : dicle ve fırat nehirleri cidden insanlığın ilk medeniyet adımlarını atması için en uygun iki yer. hatta insanlığın nerelerde medeniyet kuracağı konusunda uzaylıların yardım ettiği bile söylenir. bilimsel olaysa şöyle gerçekleşiyor. dünya daha yeni yeni oluşurken marduk yine yakınlardan geçiyor. ve marduk'un uydusu tiamat gezegenine çarpıyor. tiamat'tan kopan büyük parçalar dünya'ya düşüp yaşamın oluşmasını sağlıyor. diğer parçalarsa halley kuyruklu yıldızı olarak yörüngede dolanıyor.
    6. 0
      +
      -entiri.verilen_downvote
      hammurabi'nin mührü : babil , kitabında detaylı anlatımı olan bir mezopotamya tanrısıdır .
    7. 0
      +
      -entiri.verilen_downvote
      babil ve asurluların yaradılış destanlarında yer alan, tanrıların en bilgesi ve güçlüsüdür. mordok diye de okunabiliyor esasında. bereket tanrısıdır. bir de aynı isimde efsanevi bir gezegen mevcuttur. (#508295) ayrıca bugüne kadar bulunan ilk düşünce ürünleri sümerler'de rastlanmıştır. iş bu düşünce ürünlerinin marduk'u simgelendiği görülmüştür.
    8. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      sümer mitolojisinde, marduk efsanesine göre marduk fırtına tanrısıdır yani göktür ve taimat isminde bir varlık vardır. bu varlık değişik bir ejderhadır ve birçok kafası vardır. bir tarafı kaplandır, aslandır veya bir tarafı akreptir. yani bizim şu an gördüğümüz bütün burç özellikleri taimatta vardır. marduk ile taimat arasında anlaşmazlık olur, savaşırlar ve marduk taimat'ı yener. taimat'ı ikiye böler. taimat'ın kanları denize dökülür, kemikleri dağlara dönüşür ve taimat'ın akrep kuyruğu akrep takım yıldızına, diğer bölgelerinden aslan ise aslan burcuna dönüşür ve astrolojinin kökeni böyle oluşur. marduk ise taimat'ı yendiğinde güneş tanrısı olur ve hem güneş hem de gök tanrısı olarak evrenin hakimi olur.
      0Derse ara verip kafa dağıtmaya geldik gene bilgilendik verimli oldu - millenium falcon 01.01.2021 01:20:26 |#4069332