bugün
yenile
    1. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      mükemmel film. şu an s haber tv adında bir kanalda yayınlanıyor. şener şen'in oyunculuğu muazzam.
    2. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      Mükemmel Düello sahnesi. Link
    3. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      efsane film. kemal sunal ve şener şen'in oyunculuk olarak devleştiği filmlerden. özellikle şener şen'in gömülme sahneleri on numara beş yıldız. senaryosu yavuz turgul, ihsan yüce ve kartal tibet'e aittir. yönetmen ise kartal tibet'tir.
    4. 3
      +
      -entiri.verilen_downvote
      kadir baykut'un yapımcılığını kartal tibet'in yönetmenliğini yaptığı kemal sunal ve şener şen in baş rollerini paylaştığı 1981 yapımı yesilcam filmi. memo ve kan davalısi sulo arasında geçen hikayeyi anlatan bi film. gece gece nerden aklına geldi diyenler olacaktır. az önce uydu kanallarından birinde denk geldim ve her zaman olduğu gibi yine izledim. bu sefer dikkatimi bişey çekti. memo (yani davaro) cezaevine götürülürken otobüsün yolunu eskiyalar keser suçlu olduğu için onuda yanlarına alırlar. tabi bunun namı köyüne kadar gider. kadınların (adile naşit, pembe mutlu ve aysen gruda) çeşme başında olduğu bi sahnede şu söylem geçer ; -4 karakol basmışlar! memonun annesi gururlanır. bu sahne nedense yıllar sonra dikkatimi çekmiştir. özellikle şu zamanda aklıma türlü türlü şeyler gelmesine sebep olmuştur. kemal sunal gibi bir adamın filminde karakol basılmasını sevinçle karşılayan köylü kadınları. acaba bilinç altına yerleştirilmeye çalışılan birşeyler mi vardı diye düşündürdü beni.
    5. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      ebabil kuştur.
    6. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      yapım tarihi 1981 olan, en az kibar feyzo kadar politik bir filmdir. ki her iki filmin senaryosu ihsan yüce‘ye aittir. tek farkla, davaro’nun senaryosuna yavuz turgul ve kartal tibet de eşlik etmiştir. (#4095933)
    7. 0
      +
      -entiri.verilen_downvote
      bu filmdeki en büyük mantık hatası şu; link göz göre göre pezevenk olmamak için bu ne telaş olm ya? çantayı niye unutuyorsun!? anlıyorum karı elden gitmesin diye telaş yaptın, anlıyorum kafan biraz kıyak. fakat bunlar senin için bahane olmamalı. 1- sen o çantayı unutacak adam değilsin sülo... 2- ayrıca köydeki karına öyle deliler gibi sevdalı olduğunu da hiç sanmıyorum. ağa karına göz koyana kadar doğru dürüst aklına gelmedi karın. memo'yu ilk sarhoş edip parayı tek başına ele geçirdiğinde de istanbul'da gezdin, tozdun, kendine üst baş aldın, alemlere akıp parayı başka kadınlara saçtın. hiç demedin "para tamam, özgürlük tamam, ee ne duruyorum? gidip ilk fırsatta karımı yanıma alayım..." diye. başıboş zengin züppesi gibi dolaştın durdun. filmdeki en büyük mantık hatası o yüzden budur. zira filmin genelinde bize sunulan kurnaz sülo, şayet karısını ağanın elinden kurtarmak için harekete geçecekse öyle hazırlıksız şekilde allah ne verdiyse diyerekten bu işe girişmemeliydi. gerçek sülo bu değil. boru değil, bu adam plan yaptı köy meydanında kendini vurdurdu, herkesi öldüğüne ikna etti. cenazesini bile kurguladı. veya yeri geldi yine plan yaptı, memo'yu hapisten kaçırdı. aynı kurgucu adam filmin sonunda neden yok? memo hazır sarhoş olmuş, al para dolu çantayı git köye. giderken de yanına birkaç fedai tut o parayla, bas düğünü maskeli şekilde, al karını, sonra herkesten uzaklara git. akabinde lahmacun fırını mı açıyorsun, çarşaflı börek işine mi giriyorsun ne yapıyorsan yap. yakışmadı sülo... çok amatörce davrandın son düzlükte. ağla şimdi hay allah gitti bizim lahmacun fırını diye. gider tabii. mal! (bkz: sen bir kere davaro sülalesindensin sen davar oğlu davarsın) not: (bkz: rahmet yolları kesti)