bugün
yenile
    1. 0
      +
      -entiri.verilen_downvote
      toplumda cinsiyet doğumda, hatta bazen doğum öncesi tespit edilir, bireyin çüklü mü amlı mı olduğuna bağlı olarak kişiye doğduğundan itibaren belli görevler ve yönelimler verilir, ve kişi buna göre gelişir, xx kromozomuyla meydana gelen amlı birey dişi, xy kromozomuyla meydana gelen çüklü birey erkek olarak tanımlanır toplum tarafından. ancak kimi zaman bireyler gelişimleri sırasında/sonrasında toplumun onlara yükledikleri yükümlülükleri kendileriyle uyuşturamaz, reddederler. bu giyim tarzı gibi basit bişey olabileceği gibi, cinsel tercihini karşı cinsle beraber kullanmak yerine aynı cinsle kullanmak isteyebilir, veya cinsiyet "değiştirip" cinsel münasebetini aynı cinsle yaşamak isteyebilir, veya tamamen herşeyi reddedip aseksüel olabilir. hatta "ne olursan ol yine gel" düşüncesiyle 2 cinsten de hoşlanan biseksüeller olabildiği gibi, hayvanları çekici bulan bireyler de olabilir. cinsellik ve cinsiyet sınırsız kombinasyonlu kavramlardır işte burada cinsiyet kavramları küçüklüğünden beri kafasına oturmuş olan ve hatta kafasına kakılmış olan toplumun kafası karışır, ve sorgular. sorgulaması kısa süren toplum, bu bireyleri kendine benzetemediğinden direk dışlama yoluna gider, çünkü toplum denilen şey, kalabalık psikolojisiyle yürür ve kalabalık bu tercihleri algılayamaz. kendinden bi parça bulamaz, yadsır. hatta cinsel tercihi kendisine benzemeyen insanlarla daha çok karşılaştığında önce bunu hastalık olarak betimleyebilir, sonra hormonu farklı der, öyle büyümüş der, ve dışlamaya devam eder. ne zaman ki cinsel tercihi farklı olan insanlar toplumun içinde gerçekten kalabalıklaşır ve toplum bu kalabalığı dışlayamaz hale gelir, o zaman onlarla beraber yaşamayı öğrenirler. aslında durum aşırı derecede basittir, sadece sevişmektir, ve sevişmek istediğin kişidir.
    2. 0
      +
      -entiri.verilen_downvote
      anne karnında 4-5 aylıkken şekillenmeye başlar. dünyaya geldikten sonra kendi cinsine ilgi duyanlara şu tabir kullanılabilir bence; (bkz: cinsel yönelim) (bkz: cinsiyet değiştirmek)
      0ya bu sana göre böyle ama sen öyle tanımlıyosun onlarca öyle değil senden ne farkları var ki cinsel yönelim diye tanımlıyosun bunu veya cinsiyet değiştirmek diye - beni cildirttiniz lan 23.11.2015 21:20:40 |#3290332
      0ahaha iyi misin :) ben onların hakkı olanı savunuyorum. - recep cetinin sol ayagi 23.11.2015 21:21:54 |#3284768
      0bu senin de hakkın işte aslında bunu savunuyo olman da onları ötekileştirmek bi nevi, e tabi bu en son noktası da - beni cildirttiniz lan 23.11.2015 21:22:57 |#3290513
    3. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
    4. 7
      +
      -entiri.verilen_downvote
      Gebeliğin 12-16. aylarında belli olan, kadınlık ve erkeklik durumudur. Fizyolojik, psikolojik ve nörolojik olarak incelemek gerekirse; iki ana başlıkta incelenmesi doğru olur. 1) Vücut cinsiyet 2) Beyin cinsiyeti 1) Vücut cinsiyeti Aslında her embriyo, potansiyel bir dişi olarak gelişir. Evet, erkeklik bir anormallik halidir. 16. haftaya kadar oluşan bir dizi anomali sonucunda(Tabii ki cinsiyet belirleyici faktör de söz konusu) zaten embriyoda potansiyeli bulunan erkeklik organı gelişmeye, vücut cinsiyeti oluşmaya başlar. Genetik bozukluklar bazı cinsiyet anomalilerine sebep olabilir. Bunlara örnek vermek gerekirse; Klinefelter-Sendromu ve Turner Sendromudur. 2) Beyin cinsiyeti Bu kısımda işler biraz değişmektedir. Olayın aslını anlayabilmek için, alışılmış bilgilerin dışına çıkmak gerekmekte. Şöyle; kesin erkeklik ya da kesin kadınlık diye bir durum söz konusu değildir. Baskın cinsiyet söz konusudur. Cinsiyet, tıpkı renkler gibi bir spektrum durumudur. Anne rahmindeki çocuğun beynine erkek cinsiyetini östrojen artışı mühürler. (Östrojen, Testosteron'a dönüşür.) Bu olmazsa, beyin dişi kalır. Bu noktada biseksüellikler ve eşcinsellikler biraz daha anlaşılır noktaya geliyor. Kişinin vücudu erkek olabilir, ama bu beyninin de erkek olduğu anlamına gelmez. Ya da , kadın gelişen bir vücut; kadın beynine sahip olmayabilir. Ayrıca bir dip not vermeden de edemeyeceğim; gebelik sırasında maruz kalınan aşırı stres faktörü, çocukların eşcinsellik ihtimalini arttırmaya yönelik bazı çalışmalar bulunmakta. Hatta bu çalışmanın çok daha kapsamlısını suriyeliler üstünde yapmak istediğimde, bazı ilgililerin yan çizmesiyle, projem ortada kalmıştı. Bu da böyle bir anımdır.
    5. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      Bilgilendiğim başlık.
    6. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      Zar atmak gibi bir şey. Ya her şey yolunda gidiyor ve kadın oluyorsunuz. Ya da gelişen anomali ile erkek oluyorsunuz. Sanılanın aksine, aslında erkek olmak bir anomali. Belki de bu yüzden kadın nüfusu erkekten bir tık daha fazla. Cinsiyet aslında bir farklılıktır. Bazı yatkınlıkları beraberinde getirir. Topluma renk getiren, değiştiren ve geliştiren şey de bu farklılıktır aslında. Cinsiyet ne olursa olsun, bunu bir üstünlüğ öznesi olarak kullanan her insan APTALDIR. Bu konuda alakasız yerlerde alakasız duyarlar kasan insanlar çok daha aptaldır, o ayrı.
      0Pozitif ayrımcılığı fikir sanan, sevgilisi olana kadar da sadece göstermelik ve altı boş fikirler savuran, insan haklarından bihaber feministleri ve şeriatçı, gerici, yokbaz tayfayı kudurmaya devam ediyorum. - eglog 21.01.2021 19:12:49 |#4088192
    7. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      Biyolojik olarak farklı kromozom türlerinin bir araya gelmesiyle 2 farklı kelimeyle ayrımlaştırılan sözcüktür. Ürememiz için, hayatımızın daha düzenli işlemesi için, farklılıklarla renklenmemiz içindir. Her iki cinsiyet de en nihayetinde insandır. Eşit haklara sahiptir. Eşit sorumlulukları ve hedefleri olabilir. XY değil de XX olarak dünyaya geldiği için kimse eksik(!) değildir.