bugün
yenile
    1. 0
      +
      -entiri.verilen_downvote
      psikoloji ve bilişsel bilimlerde duyusal bilginin alınması, yorumlanması, seçilmesi ve düzenlenmesi anlamına gelir. Algı, duyu organlarının fiziksel uyarılmasıyla oluşan sinir sistemindeki sinyallerden oluşur.Örneğin, görme gözün retinasına düşen ışıkla, işitme kulağa gelen ses ile oluşur. Algı bu sinyallerin sadece pasif bir şekilde alınması değildir. Öğrenme, dikkat, hafıza ve beklenti ile şekillenebilir. Algı, bu "yukarıdan aşağıya etkileri" kapsadığı gibi duyusal girdinin "aşağıdan yukarıya" işlenmesini de içerir. "Aşağıdan yukarıya işlemler", basitçe, düşük seviye bilgi kullanılarak daha yüksek seviyede bilginin (örneğin şekiller ile nesne tanımada) oluşturulmasıdır. Yukarıdan aşağıya işlemler ile kastedilen, kişinin kavram ve beklentilerinin algıyı etkilemesidir. Algılama, sinir sisteminin kompleks işlemlerine dayanır, ancak bilinçsel farkındalığın dışında gerçekleştiği için çoğu zaman kişilere zahmetsizce gerçekleşir gibi gelir. Deneysel psikolojinin, 19. yüzyılın sonlarına doğru yükselişinden beri psikolojinin algı anlayışı çeşitli teknikleri birleştirerek ilerledi. Psikofizik, fiziksel nitelikleri değişen girdinin algı üzerine etkisini ölçerken, Duyusal nörobilim algının arka planındaki beyin mekanizmalarını inceler. Algı sistemleri (işledikleri bilgi açısından) hesaplamalı olarak da incelenebilir. Felsefe, algı ile ilgili olarak; ses, koku gibi duyusal niteliklerin ne dereceye kadar algılayanın zihni yerine nesnel gerçeklikte var olduklarını inceler. Duyular geleneksel olarak pasif alıcılar olarak düşünülmesine rağmen, yanılsama ve illüzyon üzerine çalışmalar beynin algısal sistemlerinin aktif ve bilinç düzeyine çıkmadan girdilerinden duyu oluşturmaya çalıştıklarını gösterdi. Halen, algının ne derece aktif bir hipotez test sürecinde kullanılabilir olduğu veya gerçekçi duyusal bilginin elde edilebilmesinin bu süreci gereksiz kılıp kılmayacağı tartışma konusudur. Beynin algısal sistemleri, insanların çevrelerindeki dünyayı, duyusal bilgileri eksik ya da değişken olsa bile, kararlı görmesini sağlıyor. İnsan ve hayvan beyinleri farklı bölgeleri farklı duyu bilgilerini işleyecek şekilde kısımlı bir yapıya sahiptir. Bu kısımlardan bazıları duyusal harita şeklini alır. Bu farklı kısımlar birbirleriyle bağlantılıdır ve birbirlerinden etkilenir. Örneğin, tatma duyusu kokudan güçlü bir şekilde etkilenir.
    2. 3
      +
      -entiri.verilen_downvote
      bireylerin çevreyi çeşitli araçlar ve yollarla gözlemlemeleri sonucu zihinlerinde oluşturdukları gerçeklik kavramı. ayrıca algının, manipülasyon şeklinde kitleleri kontrol etmek gibi bir özelliği de vardır. günümüz toplumunun tembelliği ve hazır bilgiye olan açlığı göz önünde bulundurulduğunda, kitleleri kontrol etmenin en kolay yollarından biri haline gelmektedir algı oluşturmak. nitekim günümüz toplumunun anlamsız ve basit davranışları da bu savı destekler niteliktedir.
    3. 3
      +
      -entiri.verilen_downvote
      herhangi bir şeyin bilincine varma yetisi.
    4. 3
      +
      -entiri.verilen_downvote
      bireyin, dışarıda olup bitenlerin anlık olarak farkına varma süreci.
    5. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      canlıların üzerinde bulunan biyolojik donanım yani reseptörler (alıcılar) yardımıyla dış "gerçeklikten" alınan bilgilerin karanlık bir et parçasında yorumlanmış halidir. bunun üzerine konuşalım bugün biraz.
    6. 0
      +
      -entiri.verilen_downvote
    7. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
    8. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      (bkz: Algı oluşturmak) Erkeğe güç verildi deniliyor. Neden diyorsun? Kadını korumak için deniliyor. İyi de kadını kimden koruyorsun? Diğer erkeklerden!
    9. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      Yasaklarla ne güzel gündemi unutturuyor bu amk algı şeyi. Gündem bir anda sosyal medya erişim yasağı oldu Tebrikler o.c