bugün
yenile
    1. 16
      +
      -entiri.verilen_downvote
      kesinlikle inançlı bir insanken karşı olduğum durumdur. zira 4. sınıftan itibaren verilen bu dersin istisnai durumlar haricinde kimseyi yolundan döndürdüğünü sanmıyorum. bir kere inanç sorgulanamaz, baskılanamaz. yani sevdirmeye çalışırken bir nesil dinden soğutuluyor kimse farkında değil. din hocası her sınav sabah namazını soruyor diye namaza başlayan ya da öğrenip unutmayan birini görmedim henüz. bir de zorla sure ezberletmeye çalışmak, bunu not aracılığıyla kullanmak çok yanlış. ben fatiha suresini ezbere biliyorsam benim inancım bunu gerektirdiği içindir, içimden geldiği için. a kişisi bunu zorla yaptığında yaptığının kime faydası var? ister ateist olsun, isterse deist ya da agnostik hiç fark etmez. din ya da inançların hissedilerek yaşanması gerekir, dikte edilerek değil.
    2. 0
      +
      -entiri.verilen_downvote
      bitmeyen bir hz.muhammedin hayatı var 10 senedir neler yaşadığını öğreniyoruz ezberler hale geldik artık.
    3. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      türkiye cumhuriyeti anayasası m.24/4 uyarınca "din ve ahlak öğretimi devletin gözetim ve denetimi altında yapılır. din kültürü ve ahlak öğretimi ilk ve orta öğretim kurumlarında okutulan zorunlu dersler arasında yer alır. bunun dışındaki din eğitim ve öğretimi ancak, kişilerin kendi isteğine,küçüklerin de kanuni temsilcisinin talebine bağlıdır." kanunun lafzından yola çıkarak "niye diğer dinler öğretilmiyor?" veya "neden sadece sünnilik hakkında bilgiler veriliyor" demek mantıklıdır. okullardaki din eğitiminin anayasaya aykırı olduğu düşüncesindeyim.
    4. -4
      +
      -entiri.verilen_downvote
      acilen kaldırılması gereken hede. hatta mümkünse komple dini kaldıralım -bir tek islamdan bahsetmiyorum tüm dinlerden bahsediyorum- dünyadaki sorunların %70i çözülmezse adam değilim
      2adam digilsin - athirsiziyunus 29.03.2016 00:26:22 |#2590710
      1çok haklısınız efendim. - pavel vlasov 29.03.2016 00:28:53 |#2590807
      1eksiyi ben verdim - athirsiziyunus 29.03.2016 00:35:51 |#2590819
    5. 0
      +
      -entiri.verilen_downvote
      karşıyım ama tamamen değil. sadece islamiyet öğretilmemeli. diğer dinler de öğretilmeli. ayrıca bakın "öğretilmeli" diyorum "dayatılmalı" değil. inanmayan bir öğrenciyi inandırmaya çalışan öğretmenleri desteklemiyorum. veya soru sorunca dalga geçen öğretmenleri. ayrıca her din öğretmeni atanmamalı. ayrı bi sınavı falan olmalı diye de düşünüyorum. tanıdığım din öğretmenlerinin çoğu sorulan cevapları islamiyet üzerinden cevaplıyor, hiç biri farklı bir pencereden olaya yaklaşmıyor. bu beni rahatsız eden bir husus.
    6. 0
      +
      -entiri.verilen_downvote
      karsiyim, din adi altinda sunni sacmaliklar islenip beyin yikama propagandasi yapiliyor. bu minvalde toplumj yatistirmaktan baska ise yaramaz. ne zaman zorunlu olsun derim? mesela lisede zorunlu olsun. olsun ama ateizmi de, agnostizmi de, hinduzmi de, kitap indirilmis dinleri de, zerdustlugu vs. bilsin hocalar ve anlatsin. boylece insanlar dinini secsin. mesela adam hristiyan yahut ateist, kur'an ayetinden sorumlu. lol.
    7. -3
      +
      -entiri.verilen_downvote
      aşıla sunniyi gençlere. sonra gitsin kafa kessin.
    8. 4
      +
      -entiri.verilen_downvote
      bu derslerin büyük yüzdesi islam üzerine dayalı bunu hepimiz biliyoruz. ayrıca değineceğim konu kuran kurslarınıda kapsıyor. bizim elimizde bir koz var, bu ebeylerimizin bulunduğu coğrafi konumdan veya ebeveynlerimizin seçmiş olduğu din üzerinden bir koz. inanç olarak bir ailenin herhangi bir dinden olması ve çocuklarında aynı dine mensup olması muhtemelen büyük yüzdeyi kapsamakta. geçen bir arkadaşta sözlükte yazmıştı; "aklı olan araştırıp buluyo" demişti. bu müslüman olmayan ya da müslüman çoğrafyasından uzak bir bölgede yaşayan insanlar için söylenmişti. müslüman toplumunun bu görüşte olduğunu varsayarak şöyle bir ironiden bahsetmek isterim; müslüman toplumu kendi çocuklarına din dersi verilmesini veya kuran kursuna göndermesini gelecekte çocuklarının müslüman olmasını istemesinden ötürü isterler, ve korkarlar kendi aklı ile girişeceği farklı bir din akımını seçmelerinden. sonra allahın adaletinden bahsederler bu ebeveyler ve müslüman aileden gelmeyen biri için aklını kullanmasını isterler. eğer gerçekten doğruyu bulmak bu kadar kolay ise zorunluluk neden ? önce insanlık, önce ahlak, önce paylaşmak var iken bu kadar kolay elde edebileceğimiz din neden zorunluluktur ?
    9. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      laik bir ülke için aşırı saçma bana göre.
    10. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      müfredatının değişmesi gereken ders.
    11. 0
      +
      -entiri.verilen_downvote
      imam hatip lisesinde okuyorum 3 tane sorumluluğum var alttan 9,10,11 ve bilin bakalım ne (bkz: kuran )
      0benim de kuran var 10. sınıf :/ - ewosso 24.07.2016 13:13:08 |#2726051
      0benim 3 senenin mezun olamicam bi gidişle - yazamayan 25.07.2016 00:14:29 |#2726508
      0inşallah geçersin - ewosso 25.07.2016 00:30:20 |#2726618
      butun yorumlari goster (4)
    12. 3
      +
      -entiri.verilen_downvote
      kesinlikle karşı olduğum eylem. göreceli bir konu olan din hakkında ufacık çocukları etkilemenin ne kadar yanlış olduğunu artık anlamamız lazım bence. zaten çocuk aklı ermeye başlayınca isterse dini açıdan kendini eğitebilir. özellikle türkiye gibi kendisi bile inanmayan din tüccarlarının bu kadar bol olduğu bir ülkede din dersinin zorunlu kılınması, bu dersi koyanların çocukları kendi amaçları doğrultusunda yönlendirmek istemesinden başka bir şekilde açıklanamaz. onu geçtim öğrencilerin arasında derste anlatılan dine inanmayan öğrencilerinde dışlanmasına, başkalaştırılmasına yol açar bu. her şekilde dinin okula sokulması bence yanlış. çocuğunun bu eğitimi almasını isteyende zaten dini eğitim veren kurumlara başvurabilir.
    13. 3
      +
      -entiri.verilen_downvote
      zorunlu din dersi verilsin verilsin de sorunlu din hocaları tarafından verilmesin.
    14. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      yabancı öğrencileri düşünüp andımızı kaldıran bir ülke için oldukça ironik.
    15. 3
      +
      -entiri.verilen_downvote
      eğitim sisteminin bozuk dişlilerinden biridir.
    16. 0
      +
      -entiri.verilen_downvote
      zorunlu olması sırıtıyor açıkçası. zorunlu olmak yerine seçmeli olsa daha mantıklı değil mi? şöyle düşünün; ol dediği an olduran allah, istese varolmuş ve varolacak tüm insanları tek dine mensup dünyaya getirip onların cüzi iradelerini elinden almaz mıydı? sadece soruyorum. (son cümleyi ahmet hakan sesiyle oku asdfghjklşi) insanlara illa bir şey zorunlu verilecekse dinden ziyade ahlak dersi verilmeli. çünkü din üzerinden şarlatanlık yapanlar her daim çıkacak. temelde sağlam bir ahlak olursa, işte onlar istedikleri gibi at oynatamazlar. bu şarlatanların en son örneği için; (bkz: fethullah gülen cemaati)
      1o son cümleyi, nedendir bilinmez, parantez içini okumadan ahmet hakan sesiyle okudum - rakunettin 25.07.2016 00:00:19 |#3302851
      1asdfghjklşi - madridli bela 25.07.2016 00:09:34 |#2726544
    17. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      avrupa insan hakları mahkemesinin din ve vicdan özgürlüğüne aykırı bulup türkiye'yi mahkum ettiğidir
    18. 11
      +
      -entiri.verilen_downvote
      öncelikle din kültürü dersi ve ahlak (etik) dersi şeklinde ikiye ayrılmalı. din dersi seçmeli, ahlak dersi zorunlu olmalı.
    19. 0
      +
      -entiri.verilen_downvote
      sadece din kısmını baz almazsak "ahlak bilgisi" kısmıyla onayladığım derstir. lakin çoğunluğun dediği gibi müfredatın değişmesi gerekli. ben ilkokulda sureleri ezberleyip onlarla sözlü notu aldığım zamanları bilirim. din, ahlâk vb. konular çocuklar üzerinde olumlu etkilere yol açacak şeyler ama bunu tek bir kol altında toplamanın anlamı yok. anlatılacaksa din açısından eşit olarak anlatılmalı ve dayatmalar olmamalı
    20. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      beleş yüksek not kaynağı, takılmayın
    21. 0
      +
      -entiri.verilen_downvote
      zorunlu din dersi varsa zorunlu laiklik derside konulmalıdır hatta derste rakı kavun yapılmalıdır
    22. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      din dersi koyuluyor, din kültürü ve ahlak bilgisi deniliyor... iyi, güzel hoş ama ahlak bilgisi tam olarak dersin neresinde? kaç sene görmüşüm ben bu dersi, tamam pür dikkat dinlemiyordum kabulümdür ama ahlaka dair pek bir şey anlatmadılar bize, eminim. ara sıra hz. muhammed'in ahlakına değinilirdi bir ünitede, o kadar. bu da ahlak bilgisine girmez kanımca. din kültürüne gelince... burada bir terslik var. neden? din kültürü denildiği zaman, en azından benim görüşüme göre, en azından tüm ilahi kaynaklı dinlerden bahsedilmelidir. sadece islam (hatta neredeyse sadece hz. muhammed) anlatılarak 'din kültürü' dersi verilmiş olmuyor. bir nevi kandırmacadır bu. dürüstçe ''ya gencolar biz öyle tüm dinlere değil de, sadece islam kültüründen bahsetmek istiyoruz'' deyin az da olsa anlayalım. gelecek tepkilerden çekiniyorsunuz ama bu da kandırmacaya giriyor. zorunluluk... sadece islam anlatılmasın, tüm dinler hakkında bilgi verilsin ve ders zorunlu olsun. umarım bir gün eğitim bakanlığımız bunu düşünür.
      1senin ahlaktan kastın ne ? - ramazaaaan 25.07.2016 00:10:43 |#2726507
      1toplumda yer edinmiş ahlak kuralları anlatılabilir mesela; kimseye sarkılmaması gerektiği, toplumu rahatsız edebilecek şeylerin yapılmaması gerektiği vb. (pek çok örnek sayabilirim ama uzun olduğu için bu ikisini yazdım) - rakunettin 25.07.2016 00:12:27 |#3302857
      1zaten anlatılıyor. sen dinlememişsin. sana islam anlatılıyorsa ahlâk da anlatılıyor sana 7 büyük günah ve mekruhlar anlatılıyor sana cevaplar anlatılıyor sende bunlara uyarak ya da uymayarak iyi ahlak ya da kötü ahlak sahibi olabilirsin. bir dahakinde entirini ince eleyip sık düşün ve öyle yaz. laf kalabalığı yapma - ramazaaaan 25.07.2016 00:14:47 |#3329706
      butun yorumlari goster (8)
    23. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      zorunlu din derslerinin ilk problemi bir kere bu derslerin din dersinden öte islamiyet dersleri olmasıdır. bu derslerin camideki kuran kursundan farkı olması gerekir çünkü laik devletin okulunda okutulan ders bütün dinlere eşit mesafede olmalıdır. eğitimi de sure ezberleterek değil, adam akıllı teoloji, mitoloji, ontoloji vb. dallarla beraber sağlanmalıdır. ancak bu şekilde bir din eğitimi ile toplumun tüm kesimlerine din eğitimi zorunlu hale getirilebilir. kendi dinini dayatarak değil.