bugün
yenile
    1. 5
      +
      -entiri.verilen_downvote
      olmasaydı insanlık çok şey kaybederdi. propaganda amaçlı kullanan herkes orospu çocuğudur ama.
    2. 3
      +
      -entiri.verilen_downvote
      osmanlı'nın sinemayla tanışması ilk kez 1895 yılında gerçekleşmiştir. lumiere kardeşler'in bir trenin la ciotat garına varışı'nı anlatan l'arrivee d'un train en gare de la ciotat filminin, 29 aralık 1895'te, paris'teki ilk gösteriminden yaklaşık bir yıl sonra, bir alman yahudisi olan sigmund weinberg tarafından, istanbul galatasaray'daki bir birahanede gösterilmesiyle türk toplumu sinemayla tanışmıştır.
    3. 5
      +
      -entiri.verilen_downvote
      ''sinema hiçbir şeyi değiştirmez; ama insanların birçok şeyi anlamalarını sağlar. dünyayı değiştirecek olan şey filmler değil, o filmleri izleyen insanlardır.'' (bkz: krzysztof kieslowski)
    4. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      insan ''keşke bu kadar pahalı olmasaydı'' diyor bazen.
    5. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      uğruna bir hayat adandığını çok sonra öğrendim.
    6. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      ''benim için, sinema bir yaşam dilimi değil bir parça kek.'' (bkz: alfred hitchcock) ''sinema bir kişinin ve bir dönemin buluşu değil, aksine, insanlık tarihinin geçmişi kadar eski birçok buluşun, her döneme bir miras olarak bırakılan birikimlerinin toplamından oluşan bir ürünüdür.'' (bkz: burçak evren) ''sinema, dünyadaki en güzel hiledir.'' (bkz: jean-luc godard) ''sinema size bir salonda oturmakta olduğunuzu unutturmalıdır.'' (bkz: roman polanski)
    7. 3
      +
      -entiri.verilen_downvote
      ulu önder atatürk'ün sinema için görüşü. sinema öyle bir keşiftir ki bir gün gelecek bartın, elektriğin ve kıtların keşfinden çok dünya medeniyetinin cephesini değiştireceği görülecektir. sinema dünyanın en uzak köşelerinde oturan insanların birbirlerini tanımlarını, sevmelerini temin edecektir. sinema insanlar arasında görüş ve düşünüş farklılıklarını silecek insanlık idealinin tahakkukuna en büyük yardımı yapacaktır. sinema'ya layık olduğu ehemmiyeti vermeliyiz. 1922 kemal atatürk` Fotoğraf
    8. 6
      +
      -entiri.verilen_downvote
      benim mabedim. insanlar hayal kırıklığına uğradığında veya travma yaşadığında dini yerlere gider ya da bir dünya antidepresan falan kullanır. ben sinemaya gidiyorum. ve iki saatliğine her şeyden vazgeçiyorum. kendim de dahil.
      4maşallah - osmannuri 20.05.2017 16:24:14 |#3484265
      0:) - madridli bela 20.05.2017 16:49:28 |#3273617
    9. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      (#1885595) hepsinin altına imzamı atarım. ne güzel demiş "benim mabedim". sanırım benim de öyle. ilk fırsatta transformers'ı izlemek için soluğu sinema salonunda alacağım. sonra spiderman sonra dunkirk.
    10. 5
      +
      -entiri.verilen_downvote
      ulan camii'de kısmadığınız telefonu burada kısıyorsunuz sevinmem mi gerekiyor üzülmem mi bilmiyorum.
    11. 5
      +
      -entiri.verilen_downvote
      teknolojiye bu kadar kucak açmasının uzun vadede kendisine zarar vereceğini düşünüyorum. iş öyle bir noktaya geldi ki; -özellikle hollywood filmlerinde- tiyatro menşeli doğal unsurlar, beyaz perdede kendilerine eskisi kadar yer bulamayıp, sadece bir yere kadar yer bulabiliyorlar. bilhassa fantastik ve bilim kurgu temalı yapımlara bakarsanız ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız. şimdilik bazı filmlerde, -muhtemel gelecekte de çoğu filmde- odak noktası olay, karakter ya da başka bir ana husus değil. direkt teknolojik ve daha önce yapılmamış görsel keşfi yüksek ama içeriği bomboş sahneler.. bu filmlerin en ortak noktası; fragmanını izleyince "semiallahü limen hamideh!" dedirtir, ama filmi izlerken yarısına bile varmadan uyuya kalırsın.. diğer yandan, ilk cümleme ayrı bir parantez daha açmak gerekirse; sinemaya sokulan kontrolsüz teknoloji, truva atı misali içeri sızarak brütüs edasıyla birtakım girişimlerde bulunabilir.. g.o.r.a.'da arif'e dövüş sanatları yükledikleri bir sahne vardı. +karışık var mı? - var. + karışık koy ya. terminator salvation'u ilk izlediğimde aklıma arif'in az evvel bahsettiğim sahnesi gelmişti. çünkü sonrasında da şunu düşünmüştüm; o dediğim terminator filmi 2009 yapımı. yani 1947 doğumlu arnold schwarzenegger'in 62 yaşında olduğu yıl. ve filmde kısa da olsa şöyle bir sahne var; link ek olarak; link demem o ki; tıp dünyası henüz insanı gençleştirmenin bir formülünü bulamadı. ama bu durum teknoloji modifiyeli sinema için geçerli değil. 2009 yılında birkaç dakikalığına da olsa 62 yaşındaki adamı, görünüş olarak en iyi olduğu döneme çekebiliyorlarsa, yıllar yıllar sonra aynı teknolojiyle neler neler yapmazlar? şöyle bir diyaloğun olması içten bile değil; + > yönetmen - > o teknolojinin sorumlusu + ben bi' film çekmek istiyorum. bunun için de sizden birtakım taleplerim var. - nasıl bir şey arzu edersiniz? + ana karakterim edward norton olacak. onun 27 yaşındaki halini istiyorum. - başka? - ve edward'a, yalnız kaldığı sahnelerde denzel washington'un, john q'daki ruh halini ekleyelim. + hay hay.. - fakat yalnız kalmadığında da heath ledger'in the dark knight'daki tavırlarında olacak. . . gibi gibi.. hatta ihaleyi arttırıyorum; geçmişteki kaliteli oyuncuların kimlik geçişlerini, duygu hakimiyetlerini, anlık bürünmelerini ve rollerini benimsemelerini teknolojiye aktarırlarsa, bunu da çok rahat pazarlayabilirler. mesela; güzellik yarışmasından çıkan ama oyunculuk yeteneği sıfır bile olmayan birisini alırlar, güzelliğine oyunculuğu ekleye ekleye gayet de iyi bir oyuncu kıvamında getirebilirler. bu dediğim olasılıkların -tabi eğer o seviyeye ulaşırsak- bizdeki versiyonlarını da düşünemiyorum.. düşünsene kerem bürsin denilen şahıs, james mcavoy'un split ya da filth filmlerindeki kadar muazzam rol kesiyor.. esas gerçeği bildiğin için gördüklerin yüzünden çıldırırsın hsjashjash neyse, burası için çok bile konuştum. (bkz: the end amk)
    12. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      "bugün birçok film, anlık tüketim için kotarılmış mükemmel birer ürün. estetik kaygısından uzaklaşmış halde." - christian bale aynen öyle be amk. aynen öyle! not: (#2231579)
    13. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      - (#2331930) az evvel bir tavsiye üzerine ismi lazım değil bir filmi izlemeye çalıştım, yarım saat bile dayanamadım ki sinirlenip kapattım. ya siz neyi anlamıyorsunuz? ulan bir yapımın en önemli unsuru teknoloji olursa ve diğer unsurlar çıplak gözle görülmeyecek kadar sönükse o şeye film denmez. sen bir filme en büyük koz olarak bugünün teknolojisini basıp, o filmin ön plana çıkmasını arzularsan; teknolojinin biraz daha ilerlediği günlerde kimse o filmin yüzüne bakmaz. çünkü filmde teknoloji hariç bağlayıcı(?) bir şey yok. ben affleck'in paycheck filmi misali tatlı bir bilim-kurgu izleyelim dedik, düştüğümüz duruma bak ya. rezalet!
    14. 0
      +
      -entiri.verilen_downvote
      Yengenizle sinemaya gidicez. Bı yenge önerin.
      0bihter ziyagil - kendime kadar 24.10.2022 17:28:02 |#4470568